Caleb Ewan droomt van WK: “Het is moeilijk, maar niet onmogelijk”

donderdag 2 september 2021 om 10:48
Caleb Ewan droomt van WK: “Het is moeilijk, maar niet onmogelijk”

foto: Cor Vos

Caleb Ewan durft stiekem te dromen van succes op het WK wielrennen in Vlaanderen eind deze maand. De sprinter van Lotto Soudal heeft grote delen van het parcours tussen Antwerpen en Leuven reeds verkend. “Als ik door het zware gedeelte in Overijse geraak, kan het lukken”, klinkt het hoopvol.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

“Ik heb het grootste deel van het parcours nu gezien”, aldus Ewan, die op het WK het kopmanschap deelt met Michael Matthews, in Het Laatste Nieuws. “Overijse is maar een deel van het WK. Daarna komen we in Leuven en daar is het nogal technisch. Daar houd ik van. Ik kan mezelf goed positioneren. Ik ben goed in bochten.”

De Australische sprinter weet dat het in de heuvelzone overleven wordt. “De beklimmingen duren niet langer dan twee minuten. Voor dat soort inspanning moet ik nog wat trainen”, zegt hij. “Ik rijd na de Benelux Tour de Ronde van Luxemburg en ik doe nog trainingen tussendoor. Veel moet juist gaan voor een renner als ik om het WK te kunnen winnen. Het is moeilijk, maar niet onmogelijk. Renners als Wout van Aert zijn de grote favorieten. Misschien word ik de verrassing van de dag.”

Topvorm op WK
Na zijn zware val in de Tour de France maakte Ewan in de Druivenkoers zijn rentree. Hij haalde de finish er niet. Nu rijdt de Lotto Soudal-kopman de Benelux Tour. “Mijn conditie is nog maar 85 procent. Ik heb veel koersen gemist de voorbije maanden. Ik heb nog veel goed te maken. Ik heb nog tijd. Zaterdag en zondag kan ik diep gaan. Het zijn de laatste ritten en ik hoef geen energie te sparen voor een sprint daarna”, weet hij. “Ik heb er vertrouwen in dat ik voor het WK weer top kan zijn.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Vinyakke 2 september 2021 om 12:14

Zal erg moeilijk worden, maar zeg nooit nooit…

Quintenri 2 september 2021 om 12:21

Sorry Ewan, maar dat gaat niet lukken. Ik vrees zelfs dat de kans op een DNF’je groter is…

Thoin 2 september 2021 om 13:09

Als hij kan pieken zoals MSR. Durf ik hem zeker niet af te schrijven. Als WVA doorrijdt wint Ewan ipv Stuyven…

Quintenri 2 september 2021 om 14:50

Het WK is een pak zwaarder dan MSR met die rondjes en al die hoogtemeters. Ook de tegenstand zal nog iets scherper staan dan in MSR!

platteprijs 2 september 2021 om 12:41

Ik denk dat er wel degelijk kans is op een sprint van een grote groep. Goed weer, geen wind en een peloton dat het lang rustig aandoet. Het enige wat Ewan moet doen is het circuit in Leuven in de eerste groep halen, dan heeft hij goede kansen. Ik zou daarom ook Merlier selecteren.

Boasson en Hagen 2 september 2021 om 13:43

Philipsen en Van Aert kunnen ook best de sprint winnen van een grote groep en hebben daarnaast meer inhoud voor de heuvels. Zou zonde zijn om Merlier mee te nemen voor die zeer kleine kans op een massasprint.

Alfons Haavers 2 september 2021 om 13:16

Voor mij hoeft het niet. Zo’n WK dat op een sprint van een grotere groep uitdraait zoals Bergen ‘17, levert meestal niet de mooiste wedstrijd op.

Reiger 2 september 2021 om 13:33

Sorry voor de topsprinters maar ik vind dat een WK weg een slijtageslag hoort te zijn met uiteindelijk een strijd tussen een man of 10 hooguit. Een massasprint vind ik horen bij een vlakke Touretappe oid. Dat is niet iets waar ik met nootjes,bier en gezelschap de h-e-l-e zondag voor wil opofferen

Deel Koeper 2 september 2021 om 15:14

Om de 10 jaar eens een WK voor sprinters moet kunnen, maar dat gaat in 2021 niet gebeuren.

koos1 2 september 2021 om 18:12

In de vorm die Ewan nu heeft is hij kansloos, maar je weet maar nooit hoe de koers gaat lopen. Een ding is zeker als Ewan kan gaan sprinten voor de winst op het Wk hebben we meer dan waarschijnlijk een heel saaie wedstrijd gezien.

Headlines

Materiaalzone

Populair