Caleb Ewan, Amanda Spratt, Julian Alaphilippe

dinsdag 17 december 2019 om 14:41
Caleb Ewan, Amanda Spratt, Julian Alaphilippe

foto: Cor Vos (archief)

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag over Caleb Ewan, Amanda Spratt, Julian Alaphilippe en de Healthy Ageing Tour.

Caleb Ewan en Amanda Spratt

Het einde van het jaar staat in het teken van het verdelen van wielerprijzen. Ook in Australië werden de jaarlijkse awards toegekend. Niet geheel verrassend waren het Caleb Ewan en Amanda Spratt die er met de prijs voor beste mannelijke en vrouwelijke wielrenster vandoor gingen. Ashlee Ankudinoff en Sam Welsford werden uitgeroepen tot beste baanrenners van 2019. Sarah Gigante en Kelland O’Brien kregen de prijs voor beste belofte.


Julian Alaphilippe

Julian Alaphilippe heeft zijn ploegmakkers van Deceuninck-Quick Step eens goed verwend. De kopman van de Belgische formatie heeft zijn trouwe teamgenoten na een uiterst succesvol jaar een horloge cadeau gedaan. Op Instagram pronken diverse renners met het gekregen klokje.


Healthy Ageing Tour

De tiende uitgave van de Healthy Ageing Tour gaat van start in Drachten. Deze plaats in de gemeente Smallingerland is op woensdag 8 april zowel start- als aankomstlocatie van de openingsetappe van deze internationale etappekoers voor vrouwen.

“De gemeente Smallingerland is in 2020 European City of Sport. We zijn daar erg trots op en de openingsetappe van de Healthy Ageing Tour is een mooi evenement om de gehele gemeente erbij te betrekken”, zegt Evert Jan Siderius van Sportbedrijf Drachten in een persbericht van de Healthy Ageing Tour. “Samen met de organisatie van deze gerenommeerde wielerwedstrijd werken we nu aan een route die door de hele gemeente kan voeren.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Samlambeej 17 december 2019 om 23:30

Een klokje… hoe ordinair.