Caja Rural-Seguros RGA is klaar voor het nieuwe seizoen

Caja Rural-Seguros RGA is klaar voor het nieuwe seizoen

foto: Sirotti

donderdag 15 november 2018 om 15:04

Caja Rural-Seguros RGA weet met welke renners het 2019 zal aanvatten. Met het aantrekken van de Spaanse baanwielrenner Sebastián Mora is de ProContinentale ploeg klaar op de transfermarkt. Het Spaanse team begint aan het nieuwe seizoen met 19 coureurs.

De 30-jarige Mora krijgt voor het eerst in zijn carrière een kans op ProContinentaal niveau. De Spanjaard is vooral actief op de baan, en met succes. Zo werd Mora twee jaar geleden in Londen wereldkampioen op het onderdeel scratch. Hij kroonde zich ook driemaal tot Europees kampioen, zowel op de scratch (eenmaal) als in de ploegkoers.

Mora – die ook ervaring heeft in het zesdaagse werk – moet met zijn natuurlijke snelheid de vele sprinters van dienst kunnen zijn. “Dit is een nieuwe ervaring voor me. Ik heb lang op deze kans gewacht. Ik hoop dat ik de sprinters zo goed mogelijk kan ondersteunen. Ik kijk er echt naar uit!”, is de Spanjaard enthousiast.

Grote schoonmaak
Caja Rural-Seguros RGA is normaliter niet een ploeg waar veel verschuivingen plaatsvinden. Dat is voor 2019 echter wel anders. Zo vertrekken er met Nick Schultz (Mitchelton-Scott), Lluís Mas (Movistar), Fabricio Ferrari (Efapel), Danilo Celano (Amore & Vita Prodir), Justin Oien (Holowesko-Citadel), Yannis Yssaad, Rafael Reis, Josu Zabala en Miguel Ángel Benito maar liefst negen renners.

Daartegenover staat wel de komst van acht coureurs. Naast de eerder genoemde Mora dragen ook Jon Aberasturi, Domingos Gonçalves, Matteo Malucelli, Alan Banaszek, Sergei Chernetckii, David Gonzalez én Xavi Cañellas in 2019 het groen-witte tenue. Het teammanagement zal vooral hoge verwachtingen hebben van Aberasturi, Malucelli en Chernetckii.

Vertrouwde gezichten
De ploeg rekent – naast de acht nieuwkomers – ook op enkele ervaren krachten. Het is vooral uitkijken naar puncheur Álex Aranburu, de Colombiaanse sprinter Nelson Andres Soto en oudgediende Sergio Pardilla. De 34-jarige klimmer zal zijn vijfde seizoen ingaan bij de ProContinentale formatie.

Selectie flag-es Caja Rural-Seguros RGA 2019
flag-es Jon Aberasturi
flag-es Julen Amézqueta
flag-es Álex Aranburu
flag-pl Alan Banaszek
flag-es Xavier Cañellas
flag-ru Sergei Chernetckii
flag-es Álvaro Cuadros
flag-pt Domingos Gonçalves
flag-es David González
flag-es Jon Irisarri
flag-es Jonathan Lastra
flag-it Matteo Malucelli
flag-es Antonio Molina
flag-es Sebastián Mora
flag-uy Mauricio Moreira
flag-es Sergio Pardilla
flag-es Cristian Rodríguez
flag-es Gonzalo Serrano
flag-co Nelson Andres Soto

Dit artikel delen:

4 Reacties

Tuttipazzi 15 november 2018 om 17:00

Is de correcte Nederlandse spelling niet Sergej Tsjernetski? Anders kan er ook geopteerd worden voor de spelling die gehanteerd wordt op Procyclingstats, maar die is ook anders dan hier in dit artikel.

0
Bryan Cuperus 15 november 2018 om 20:05

Bij de UCI staat hij ingeschreven als Sergei Chernetski. Buiten dat verwacht ik aardig wat van hem als PCT kopman.

0
ChefSpijker 15 november 2018 om 20:49

Blij juist dat die Nederlandse fonetische spelling niet overal gehanteerd wordt. Alsof we achterlijk zijn en niet weten hoe de internationaal geschreven naam uitgesproken moet worden. Bij Chernetski is er alleen wel iets aparts aan de hand. Bij Katusha werd op de ploegsite altijd zijn naam geschreven zoals nu in dit artikel en bij Astana wordt Sergei Chernetskii gehanteerd. Je zou toch denken dat ze bij de ploegen wel duidelijkheid zouden hebben.

Caja gaat er wel flink op vooruit in de breedte in elk geval.

0
Gdeleu 15 november 2018 om 21:03

@ChefSpijker
De ploegen hebben geen duidelijkheid omdat er geen duidelijkheid is.
De enige ‘juiste’ spelling is Сергей Чернецкий, in het Cyrillische alfabet.
Er zijn verschillende transcriptiesystemen naar ons Latijnse alfabet, en binnen eenzelfde systeem bestaan dan vaak ook nog eens varianten.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone