Buikgriep dwingt Michael Woods tot opgave in Ruta del Sol

donderdag 17 februari 2022 om 09:22
Buikgriep dwingt Michael Woods tot opgave in Ruta del Sol

foto: Cor Vos

Michael Woods zal vandaag niet aan de start verschijnen van de tweede etappe van de Ruta del Sol. De Canadese klimmer van Israel-Premier Tech blijkt toch niet fit genoeg om te koersen: Woods heeft last van buikgriep.

Eerder deze week leek Woods vanwege ziekte te moeten passen voor de Ruta del Sol, maar de Canadees bleek uiteindelijk toch fit genoeg om deel te nemen aan de Spaanse meerdaagse. “Nadat hij aanvankelijk door een maagprobleem was uitgeschakeld, zijn we blij te kunnen aankondigen dat Michael voldoende hersteld is om toch van start te gaan”, liet zijn werkgever afgelopen dinsdag nog weten.

Woods kreeg echter toch weer last van buikgriep en moet dus al na één etappe de Ruta del Sol verlaten. De 35-jarige klimmer kwam woensdag overigens nog wel als 37ste over de finish in de openingsrit naar Iznájar, op 37 seconden van ritwinnaar Rune Herregodts en in het spoor van de andere favorieten voor de eindzege.

Guy Niv 
Israel-Premier Tech heeft na de openingsrit van de Ruta del Sol overigens nog maar vijf renners in koers. De formatie zag gisteren namelijk Guy Niv opgeven na een valpartij. De 27-jarige renner uit Israël heeft geen breuken overgehouden aan zijn crash, zo blijkt uit enkele röntgenfoto’s, maar er volgen nog wel meerdere onderzoeken om andere blessures uit te sluiten.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Dikke Man 17 februari 2022 om 09:31

Zouden al die buikgriepjes resultaat zijn van een verminderde weerstand door extreme hygiëne?

0
Brabander 17 februari 2022 om 09:34

Dat zou kunnen. Of door het gebrek aan contact met de medemensch. Dat zou ook zomaar kunnen. Alleen is dat nogal moeilijk te peilen hè

0
Craig Vanderswag 17 februari 2022 om 09:56

Zolang ik me kan herinneren heeft de buikgriep altijd al de ronde gedaan in deze periode.

0
LB108 17 februari 2022 om 12:21

Of buikgriep is de schuilnaam voor een positive corona test

0
Pietspeed 17 februari 2022 om 14:27

Dat lijkt me niet onaannemelijk. ;-)
Als je continue alles ontsmet met synthetische middelen dan gaat vanzelf je weerstand achteruit. Zolang mens bestaat leeft zij in evenwicht met bacteriën en virussen.
Kan ook door de hele maskerade. Dat kan een broedplaats worden van virussen, schimmels en bacteriën, die je vervolgens weer inademt. Zeker ook als je bedenkt hoe sommigen ermee omgaan. Ff in de achterzak, in de tas of meermaals gebruik.

0
Romāns Vainšteins 17 februari 2022 om 10:16

Pfoeh tingelingeling zeg, hopelijk komen zijn latere doelen niet in gevaar hierdoor. Sterkte aan de hardloper!

0
Wim Kruithof 17 februari 2022 om 13:07

Tja… een volgelopen bruine koersbroek lijkt me ook geen sinecure. 35 alweer, daar had ik me op verkeken.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone