Bryan Coquard slaat toe in openingsrit Route d’Occitanie

Bryan Coquard slaat toe in openingsrit Route d’Occitanie

foto: Cor Vos

zaterdag 1 augustus 2020 om 16:33

Bryan Coquard heeft de openingsrit gewonnen van de Route d’Occitanie. De Fransman van B&B Hotels-Vital Concept had in de slotkilometer genoeg aan zijn rappe spurt om het af te maken. Elia Viviani en Sonny Colbrelli moesten het afleggen tegen Coquard.

Chris Froome, Egan Bernal, Romain Bardet, Thibaut Pinot, Bauke Mollema en Miguel Ángel López… Allemaal staan zij aan de start in de Route d’Occitanie ter voorbereiding op de Tour de France, die over iets minder dan vier weken van start gaat in Nice.

Zaterdag stond er in de openingsrit een heuvelachtige etappe op het programma met een relatief vlakke finale. Voer voor de spurters, dus. Al duurde het nog even voor een aantal aanvallers bij de kraag werden gegrepen door het peloton.

Lilian Calmejane (Total Direct Energie), nieuwkomer Théo Delacroix (Circus-Wanty Gobert), Antonio Angulo Sampedro (Euskatel-Euskadi), AndreasKron (Riwal Readynez) Marti Marquez Roman (Kern Pharma) maakten onderdeel uit van de vroege vlucht, die enkele minuten voorsprong op het peloton bij elkaar wist te rijden.

In de slotfase viel deze kopgroep uiteen na een aanval van de Deen Kron. Kron kreeg Calmejane met zich mee, waarna zij een voorsprong van vijftig seconden kregen te verdedigen. De twee leiders slaagden daar niet in. In de laatste twintig kilometer werden zij tot de orde geroepen.

Het peloton bereidde zich daarna voor op een massasprint. Niet Viviani of Colbrelli, wiens ploegen veel werk hadden verricht, gingen er vervolgens met de zege vandoor. Coquard deed dat wel. Voor de 28-jarige Fransman is het zijn eerste zege in meer dan een jaar tijd.

Dit artikel delen:

10 Reacties

DvH6 1 augustus 2020 om 16:39

Bernal op 6?

Edit: en enorm veel tijdsverschillen, allemaal groepjes? Froome bijvoorbeeld op een kleine minuut

0
Martino87 1 augustus 2020 om 16:44

En Bardet op 8, aparte uitslag.

0
NCK17 1 augustus 2020 om 16:42

Jammer genoeg wordt het niet op tv uitgezonden.

0
LouisMeintjes 1 augustus 2020 om 16:44

Van der Lijke 10e. Netjes.

0
ProfrondeZevenbergen 1 augustus 2020 om 16:45

Bernal mee gesprint?

0
Lalsacien 1 augustus 2020 om 17:37

Er was in ieder geval één valpartij waarbij Pinot achterop is geraakt!

0
Jessevd02 1 augustus 2020 om 17:37

Coquard idd een jaar lang niet gewonnen, maar is niet helemaal goed gezegd.
Vorig jaar gewoon 8 overwinningen, en dit jaar natuurlijk nog weinig kansen gehad.
Dus niet helemaal eerlijk naar hem toe denk ik

0
Etio 1 augustus 2020 om 18:15

Mooie overwinning voor Coquard en knap dat hij Viviani klopt. Misschien gaat hij in de Tour de France wel verbazen met wellicht podiumplaats(en) of zelfs een ritzege. Ben ook benieuwd of hij gaat meedoen voor de groene trui. Sagan lijkt me alleen wel nagenoeg onklopbaar.

0
Cochise 1 augustus 2020 om 20:29

Waar las ik dat Coquard op het geel mikt in de Tour en daarvoor enkele kilo’s zou zijn kwijtgespeeld en messcherp staat?

0
Deo 1 augustus 2020 om 20:35

Op sporza

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone