Bruyneel reageert op uitlatingen Contador: “Er was nooit sprake van een samenzwering”

dinsdag 14 april 2020 om 14:13
Bruyneel reageert op uitlatingen Contador: “Er was nooit sprake van een samenzwering”

foto: Cor Vos

Johan Bruyneel heeft gereageerd op de uitlatingen van Alberto Contador over de rivaliteit met Lance Armstrong in de Tour de France van 2009. “Het klopt dat de twee geen gemakkelijke relatie hadden. Maar van een samenzwering tegen Contador is nooit sprake geweest.”

Het was in een gesprek met de Spaanse YouTuber Valentí Sanjuan dat Contador terugblikte op die bewuste Tour de France.  Een Tour waarin de spanning en rivaliteit tussen Contador en Amstrong tot een climax kwam. Zo praatte Contador over een waaierrit, waarin hij in een tweede waaier verzeilde, maar de ploegmaats in de eerste groep – met Armstrong – vol op kop bleven rijden, ook al was Contador als kopman aangeduid.

“Ja, ik heb toen toestemming gegeven aan Popovych, Zubeldia en Armstrong om door te rijden”, reageert Bruyneel in een podcast bij El Leñero. “Terwijl Klöden en Contador in de tweede groep zaten. Dat voelde wellicht niet comfortabel aan bij Alberto. Maar elke ploegleider zou hetzelfde gedaan hebben. Vooraan was immers geen sprake van bedreiging voor ons klassement.”

Dat er spanningen waren binnen de ploeg, ontkent Bruyneel niet. Al moet dat volgens hem allemaal niet zo dramatisch voorgesteld worden als Contador doet. “Ik zag al vanaf het begin dat de twee geen gemakkelijke relatie hadden. Lance wilde de Tour winnen, maar Contador was onze troef. Dat heb ik Lance verteld. ‘We zullen wel zien‘, antwoordde hij.” Bruyneel gaf nog mee dat hij Contadors uitlatingen niet kan waarderen: “Ik vond de toon die hij gebruikte niet aangenaam. Ik ben niet blij met het interview dat hij gegeven heeft.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

IlPirata 14 april 2020 om 14:20

Bruyneel wil maatje Armstrong weer verdedigen. Maar de hele sfeer in die ploeg was verziekt en had twee kampen. Op beelden van die tijd, voel je de spanning tussen de twee kemphanen. 2 kapiteinen op 1 schip werkt niet en Contador was gewoon beter.

0
Ab Normaal 14 april 2020 om 14:47

Valt toch tegen van Bruyneel.
Geef dan als een kerel toe dat het zo was.
Ik geloof Contador 100%. Ben overtuigd dat Bruyneel graag met Armstrong had gewonnen en dat dit de reden is dat ze in die waaierrit doorreden.

0
ChassePatat77 14 april 2020 om 15:33

Hij had wel gelijk dat er geen bedreiging zat in die kopgroep… Of je moest Hincapie zien als een mogelijke Tourwinnaar in 2009!
En dan kan je met Armstrong erbij beter twee ijzers in het vuur hebben, niet?!

0
Jacco van Stierop 14 april 2020 om 15:16

Je zou haast denken dat Bruyneel het interview met Contador niet heeft gezien. Contador zat er zeer ontspannen bij en deed bijna lacherig zijn verhaal op een schouderophalend ‘nou-ja-zo-ging-dat-toen’- toon.
Niks geen dramatiek of onaangename, rancuneuze toon. Voor dat laatste moet Bruyneel toch echt bij zijn vriendje zijn.

0
Jean Dumas 14 april 2020 om 15:37

Armstrong was als de oude Hinault in 1986. Die wist vooraf dat LeMond beter was, en draaide hem een slimme loer in de Pyreneeën.

0
eddyvv 14 april 2020 om 16:29

Die Bruyneel die liegt nog als hij hoest.

0
Titaantje 14 april 2020 om 16:49

een klein coronakuchje

0
Diegosi 14 april 2020 om 17:13

Het post-race interview van de negende etappe zegt genoeg:
https://www.youtube.com/watch?v=P8hH_Wm04ko
"The team isn't te problem"

Op ongeveer 53 seconden vraagt de journalist hoe dicht Armstrong bij geel was (2 seconden ofzo), dat trekt hij heel slecht op dat moment.
Waarschijnlijk hadden Bruyneel en Armstrong, Contador kunnen verplichten om niet aan te vallen als Armstrong in het geel reed. Helaas kwam hij dus een paar secondtjes te kort…

Ook typisch dat hij totaal niet blij is met de goede positie van zijn teammaat.

0
Cyclinglife 14 april 2020 om 17:49

Contador was de vooruitgeschoven man door Armstrong toen hijzelf de eerste keer met pensioen ging. Om net als hem de grote rondes te domineren. Armstrong wist dus dat hij aan Contador een pittige zou krijgen om het kopmanschap. Contador moet ook hebben begrepen dat toen Armstrong terug ging fietsen dit altijd bij een ploeg van bruyneel zal zijn. Omdat ze een mega verleden hadden.
Dat ze elkaar dus als rivalen hebben gezien lijkt me niet meer dan logisch.
Maar dat maakt nog geen bewijs day er een samenzwering tegen de ene is.
Contador moet toch begrepen hebben dat bruyneel moeilijk om zijn beste protégé heen kan? Maar ook dat bruyneel op en top Professioneel is als ploegleider dus als contador dr beste is in de race hem ook zal laten winnen.
Vindt het verhaal van bruyneel zo gek nog niet. Net zoals de (al dan niet terechte) samenzwering gevoelens van Contador

0
Scott Sunderland 14 april 2020 om 18:03

Contador was beter, maar men zag liever Armstrong winnen in de ploeg. Zo simpel is het denk ik.

0
Haanaf 15 april 2020 om 06:55

Hihi, bij gebrek aan echt nieuws. Lekker discussiëren over vroeger.

0
john 15 april 2020 om 09:17

JA en Armstrong gebruikte ook geen doping ,aldus deze eerlijke belg die nog nooit maar dan ook nooit gelogen heeft

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone