Lucinda Brand: “Het melkzuur spatte uit mijn oren”

zaterdag 1 februari 2020 om 17:58

Aanhaken, afhaken. Aanhaken, afhaken. Aanhaken, afhaken. Zo zag het wereldkampioenschap van Lucinda Brand er zaterdag uit. Uiteindelijk zag de Nederlandse haar strijdbaarheid beloond worden met een derde plaats. “Het melkzuur spatte uit mijn oren toen we voor de laatste keer de brug opreden”, vertelt Brand na de wedstrijd.

“Het was geen gemakkelijke wedstrijd”, kan de Dordtse dan ook vertellen. Dat had verder nog te maken met een zadelincident in de derde ronde, die ervoor zorgde dat Brand staand moest trappen. “Continu staan en blijven duwen helpt ook niet echt mee. Uiteindelijk ga je dan ook verzuren.”

Had Brand zaterdag de wereldtitel kunnen grijpen? “Ja, nee, ja, het had gekund, maar het was gewoon heel lastig en heel moeilijk. We waren goed aan elkaar gewaagd, maar zij waren technisch handiger dan ik, waardoor alles mij net iets meer kracht kostte. Je moet dat dan handig aanpakken, maar het klopt dat ik heel veel heb terug moeten komen.”

Weelde
Als laatste Nederlandse dame mocht Brand tot slot mee het podium op. Een weelde voor het Nederlandse wielrennen, beseft ook Brand zich. “De bondscoach heeft niks te klagen. Dit is echt heel mooi. Na de successen eerder op de dag mochten ook wij eigenlijk niet achterblijven.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Gilberto 1 februari 2020 om 18:05

Mooi hoe Lucinda weer nuchter voor de camera stond na de race, had het haar zeer gegunt

Brabander 1 februari 2020 om 18:17

Mijn gunfactor ging ook naar haar. Hoewel ik fan van Annemarie ben. Maar die heeft nog jaren extra

Gilberto 1 februari 2020 om 18:49

Met de waarschijnlijk nog verdere progressie van die jongere meiden die nu al meedoen om de knikkers, en de nog jongere aankomende talenten, word het voor een 30-er als Lucinda straks al heel moeilijk ja…

Melkzuur 1 februari 2020 om 18:06

Sorry hé, Lucinda.

Brabander 1 februari 2020 om 18:16

:)

Barry Batsbak 1 februari 2020 om 19:48

Ze was goed, maar geen moment de beste van de 3 koploopsters. Dan kun je wat makkelijker leven met een derde plaats. Vorig jaar was het veel ellendiger.

Headlines

Materiaalzone

Populair