Bronzen medaille Michael Matthews op WK: “Voelt als een zege”
foto: Cor Vos
zondag 25 september 2022 om 13:16

Bronzen medaille Michael Matthews op WK: “Voelt als een zege”

Michael Matthews heeft het WK wielrennen in zijn thuisland Australië afgesloten met een bronzen medaille. “We kwamen hier voor de regenboogtrui, maar deze derde plaats voelt zeker als een overwinning”, concludeert Bling na afloop tegen de pers.

In 2015 veroverde Matthews al eens zilver op een WK en twee jaar later voegde hij er nog een bronzen medaille aan toe. Dat betekent dat hij nu drie WK-medailles heeft als elite. “Maar dit is de mooiste en zeker de meest speciale”, geeft hij aan. “Ik denk dat het niveau van het wielrennen zó hoog is op dit moment. Het is geweldig dat ik hier sta met een bronzen plak.”

Matthews kende een moeilijke beginfase dit seizoen. “Maar ik heb wat meer geluk gehad sinds de Tour de France, waar ik die rit won. Sindsdien ben ik vertrokken. Ik kreeg mijn vertrouwen terug en fiets weer graag. Hopelijk kan ik dat vasthouden en het seizoen afsluiten met mijn topvorm”, zegt Bling.

BikeExchange-Jayco zal blij zijn met de derde plaats van Matthews, die zo ook 400 UCI-punten behaalde voor zijn ploeg. “En ik rijd nog vier wedstrijden, dus mijn seizoen zit er nog niet op. Ik rijd volgende week in Italië, daarna nog in Frankrijk en dan keer ik terug in Italië”, aldus Matthews.

 
5 Reacties
Sorteer op:
25 september 2022
Dit zegt toch alles over hoe laf de zogenaamde toppers voortaan rondrijden. Niks ondernemen enkel wachten en dan tevreden zijn als je niet eens de sprint wint.
    25 september 2022
    Ik wilde net een heel stuk typen, maar dit is de perfecte samenvatting.
    25 september 2022
    Hij kan niet beter, op die ene stuntzege na dit jaar.
25 september 2022
Zelfs de 0,8 sec dat hij in beeld heeft gereden geen sprint gewonnen, heel kleine zege dan toch …
25 september 2022
Saaie coureur en met die selfies altijd als hij weer eens tweede of derde is na een dagje slepen, nee geef mij dan maar de actievere en initiatief nemende coureurs, blij dat hij niet gewonnen heeft dan is Evenepoel een veel waardigere truidager.

Reacties zijn gesloten.