Britse Women’s Tour komt met virtuele driedaagse
Kasia Niewiadoma won vorig jaar op Burton Dassett - foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 29 mei 2020 om 15:33

Britse Women’s Tour komt met virtuele driedaagse

De Women’s Tour kan dit jaar in juni niet doorgaan als gevolg van het coronavirus. De Britse rittenkoers voor vrouwen heeft daar een tijdelijke en virtuele oplossing voor gevonden, want van 17-19 juni vindt de V-Series Women’s Tour plaats.

De organisatie van de Women’s World Tour-wedstrijd gaat de virtuele koers rijden op het platform RGT Cycling, waar bijvoorbeeld ook SEG eRacing Academy online wedstrijden mee organiseert tijdens deze koersloze periode.

Drie etappes
Meerdere vrouwenploegen, waaronder Trek-Segafredo, staan aan de start van drie etappes. De eerste rit is identiek aan de finale van de heuvelachtige slotrit van de Women’s Tour 2014. Destijds won Marianne Vos in Bury St Edmunds. Op de tweede dag beklimmen de rensters drie keer Burton Dassett (1,7 kilometer aan 4,9%) waar afgelopen seizoen gefinisht werd. De slotrit is een criterium door een virtueel district in Londen.

Namens Trek-Segafredo komen in ieder geval Ruth Winder, Lotta Henttala en Tayler Wiles in actie. Andere selecties volgen later. De V-Series Women’s Tour is halverwege juni live te volgen via de website van de koers en het YouTube-kanaal van de Women’s Tour.

Deelnemende ploegen V-Series Women’s Tour:

  1. Bigla-Katusha
  2. Bizkaia Durango
  3. Boels Dolmans Cycling Team
  4. CAMS Tifosi
  5. Cogeas Mettler Look Pro Cycling
  6. Drops
  7. FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope
  8. Great Britain
  9. Hitec Products Birk Sport
  10. Lotto Soudal Ladies
  11. Rally Cycling
  12. Storey Racing
  13. Team Breeze
  14. Team TIBCO-Silicon Valley Bank
  15. Trek-Segafredo

RIDE Magazine