Brian van Goethem: “Dit is het resultaat van al die kansloze vroege vluchten”

maandag 26 maart 2018 om 12:19

Brian van Goethem was na afloop erg tevreden over zijn prestaties in Gent-Wevelgem. “Ik denk dat ik samen met Jan-Willem terug kan kijken op een heel mooie koers”, zegt hij tegenover WielerFlits. Hij eindigde uiteindelijk op een negentiende plaats.

Van Goethem maakte zondag indruk door na reeds tweehonderd kilometer in de aanval te hebben gereden aan te haken bij de groep der favorieten. Hij bleef samen met ploeggenoot Jan-Willem van Schip meedraaien in de elitegroep en perste er zelfs in de laatste twee kilometer nog een demarrage uit. “Ik denk ik doe een alles-of-nietspoging, maar Gilbert reed vol in dienst van Viviani”, zegt Breakaway Brian over zijn aanval. “Je hoopt dat ze dan denken: laat dat Roompotje maar rijden.”

Bekijk het volledige interview voor de reactie van Van Goethem over zijn gevoel tijdens de wedstrijd, zijn ontwikkeling als renner en over de toekomst van zijn ploeg Roompot-Nederlandse Loterij.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

46 Reacties

Sarg 26 maart 2018 om 12:36

Ik heb genoten van de Roompotters!

schipperaar 26 maart 2018 om 12:44

Heerlijk Roompotje met de kansloze vroege vlucht en jammer dat Schip Gilbert niet counterde, zat nog genoeg op voor een ultieme kleine 2km, hopelijk vinden ze snel een nieuwe sponsor, aanwinst voor die doodsaaie koersen die doorgaans lam gelegd worden door QS.

Slurpie Blauw 26 maart 2018 om 12:50

Het is te hopen op contractverlenging van Roompot; staat goed dat oranje in het peloton.

wielrenner 26 maart 2018 om 12:50

Wat een reclameminuten voor Roompot!!!!

maklukzat 26 maart 2018 om 12:55

Tactisch ijzersterk van de Roompotters. Bleven gewoon meedraaien. Ook hulde voor de ploegleider die dit heeft aangestuurd.

EdEnd 26 maart 2018 om 13:00

Een hele koers zonder ontsnappingen is pas echt kansloos… het siert deze lui en vooral Brian dat ze het iedere keer maar weer blijven proberen. Dit resultaat is helaas niet zo mooi op papier als hij in het echt was, maar het was echt mooi om die twee gewoon brutaal mee te zien draaien op kop nog.

kiryienka 26 maart 2018 om 13:15

Deze race van Roompot steekt natuurlijk schril af tegen het tot nu toe weer matige seizoen van de oranjebrigade. Ik vind dat ze zich nu onderhand is een keer toe moeten leggen op het winnen van koersen. Elke keer dat meerijden is misschien leuk, maar op het eind van het seizoen staat er toch weer 0 overwinningen en iedereen weet dat dat niet goed is. Hopelijk krijgt Wippert zijn Australië gevoel weer terug en beukt Van Schip er nog een paar keer op los, anders zie ik het toch niet goed komen.

GreenDay 26 maart 2018 om 13:26

@Schipperaar: het is vrij duidelijk dat je het niet zo hebt voor Quick-step en dat is prima natuurlijk. Maar de koers lamleggen? Dat is juist een ploeg die van de koers openbreken haar handelsmerk maakt.

HoofdIsVrij 26 maart 2018 om 13:55

Na een matig voorseizoen en weinig wildcards dit jaar is dit toch wel een opsteker.

Aan de andere kant, één zwaluw maakt nog geen zomer.

Stenalic 26 maart 2018 om 14:07

Schipperaar moet altijd even laten weten hoe hij over de Vlaamse koersen denkt. Ik vind die onzin wel vermakelijk om te lezen tbh.

ikbenprocycling 26 maart 2018 om 14:18

“Wat een reclameminuten voor Roompot!!!!”

Ja, ik heb voor dit jaar gelijk even 5 weekendjes in de onhygiënische vakantiehuisjes gereserveerd.

schipperaar 26 maart 2018 om 14:35

@stena
Ieder mag zijn licht laten schijnen over het wel en wee van een koers en parcours gisteren was redelijk uitdagend maar ook best gevaarlijk met talloze weg versmallingen vanuit het niets dus ik heb het meer op een WP en LBL(minder onzinnig) als je dat niet erg vindt.
Met mensen die anderen van onzin betichten blijft het moeilijk discussieren
natuurlijk, bij voorbaat zinloos.

Kpenty 26 maart 2018 om 14:42

@schipperaar wp en lbl zijn natuurlijk mooie open wedstrijden waar Movistar de wedstrijd altijd hard maakt op ruim 100 km en waar Valverde wint met een solo van 20 km, omdat het al 70 km man tegen man is. Gelukkig wint hier altijd de sterkste man en niet degene die toevallig het explosiefst is.

sooike 26 maart 2018 om 14:44

En de spot drijven met Roompot gaat gewoon door. Gisteren hebben ze in de zoveelste televisiekoers fraai gescoord en dat was dit seizoen niet de eerste keer. Ik heb nog ooit op verzoek van een wielersponsor met een stopwatch naar de tv zitten kijken en de seconden dat zijn ploeg in beeld kwam omgerekend in reclamezendtijd. Gisteren zou dat een STER-spot op prime time hebben opgeleverd van minstens vier minuten (!). Hartelijk dank Schip en Goet !
@Kiryienka
Liever nul overwinningen, maar wel tevredenheid over de aanvalslust en een tevreden sponsor, dan een enkele overwinning, behaald door een rassprinter, maar verder een heel seizoen achter de feiten aanfietsen en in een televisiekoers praktisch onzichtbaar zijn. Daar zal een sponsor blij mee zijn ! Ik noem geen namen, maar ik heb het over twee Nederlandse ploegen.

Poeksel 26 maart 2018 om 14:56

Sooike, kun jij Roompot niet overtuigen het budget te verhogen? Net zoals de sponsor van een andere Nederlandse ploeg gedaan heeft, ik noem geen namen?

illu 26 maart 2018 om 15:01

@sooike

er wordt weinig de spot gedreven met ploeg Roompot hier boven in mijn ogen (de huisjes ja, maar de ploeg?).
En ja Roompot rijdt gewoon een heel matig jaar tot gisteren, o.a. omdat ze geen geluk hebben met hun kopmannen. Maar je kunt toch nu opeens niet zeggen dat Roompot het beter doet dan TLJ? Akkoord, Roompot rijdt mogelijk meer in beeld vanuit de vroege vlucht, wat voor hun sponsor leuk is. Maar ik zit nooit te kijken van: nou, die Roompotter gaat hier mogelijk nog winnen (ook gister niet, ondanks hun fantastische prestatie), terwijl dat bij veel TLJ renners wel het geval is (als Van Poppel er bijv. niet zo klungeling afgewaaid was en dan had hij uiteraard nog niet gewonnen, maar dan was de mogelijkheid er geweest. En als Groenewegen dichter over de Kemmel had kunnen komen had hij al zijn knechten nodig gehad, dus die gooi je dan ook niet de vroege vlucht in (behalve als je het tactisch wil spelen)).

Maar nog belangrijker: Waarom moet je elk topic toch altijd weer op TLJ betrekken en er zo verschrikkelijk negatief zijn? Hebben ze je ergens gedurende je leven ontslagen? Heeft een van je toendertijd grote idolen je ooit geen handtekening gegeven en heb je ze dat nooit vergeven? Of komt het puur en alleen doordat je de loterij nog nooit gewonnen hebt?

schipperaar 26 maart 2018 om 15:06

@poeksel
Beter niet want dan gaan gaan ze nog harder rijden, te vernederend voor die multi miljoenen ploegen die het geld liever over de balk gooien en na twee dagen in een ronde al afstappen als de Missie volbracht is en tevreden huiswaarts keren ipv wedstrijdkm's op te doen zoals een zieke renner bij SUNWEB.
Iemand op de hoogte van budget Roompot?
@illu
Hou het inhoudelijk ipv op de man te spelen en te willen scoren over andermans hoofd, wordt hoe langer hoe erger hier, tijd voor Marylise die aan drie zinnen genoeg heeft itgst talloze A4 tjes van sommigen hier met al hun quotes.
@rv
De fanboys zouden boos moeten zijn en dat zijn wij nou net niet, goed gescoord weer, heerlijke humor, nog veel beter dan de bowlingbal die het weer bij een spare hield gisteren.

Romāns Vainšteins 26 maart 2018 om 15:17

‘Schippie & Sokkie zijn boos op de geel-zwarte olifant’

ikbenprocycling 26 maart 2018 om 15:18

Misschien zie ik het allemaal te positief, op basis van een bescheiden realistisch verwachtingspatroon, maar afgezien van de recente Gesink ‘abandon’ nam ik nog op geen enkele manier aanstoot aan het presteren van TLJ en Roompot.
Ik vind het allemaal eigenlijk wel meevallen, en winst van Groenewegen en het vertoon gister van het duo Schip en Goethem geven mij als de spreekwoordelijke ‘burger’ moed (anders dan voetballend Oranje vrijdag).

Romāns Vainšteins 26 maart 2018 om 15:23

Wat mij moed geeft is Terpstra in zo’n beetje de beste vorm ooit binnen een deelnemersveld zonder uitgesproken beteren, als surrogaat-Hollander zijnde. Leukigheidjes er rond omheen geen probleem hoor.

ikbenprocycling 26 maart 2018 om 15:23

Verder denk ik dat Illu deskundige vragen heeft gesteld aan de heer S die met een intrigerend diep TLJ trauma kampt.
Zou me niets verbazen als Illu een universitaire graad in psychologie of psychiatrie heeft.

Silent Hill 26 maart 2018 om 15:27

Ze missen zelden de slag, Roompot.

kiryienka 26 maart 2018 om 15:49

@sooike je hebt deels gelijk. In de worldtour televisie koersen vind ik ook echt dat ze moeten aanvallen en dat vindt de sponsor ook, maar in de koersen van lagere klasse is echt vlees nog vis. Ik vind dat ze in die koersen ook wat vaker de finale mogen kleuren, dit blijft nog vaak uit. Denk je niet dat een sponsor blij is als een renner met hun naam op de borst op het hoogste schavot?

Stenalic 26 maart 2018 om 16:08

@ Schipperaar: het verloop van die koersen is al jaren hetzelfde zoals hierboven al is aangegeven. Waarom precies hebben die koersen jouw voorkeur? Je kunt toch niet ontkennen dat LBL en de WP een stuk minder spannend zijn om naar te kijken? Overigens kijk ik die koersen natuurlijk ook gewoon, het liefst vanaf het begin (het is geen MSR gelukkig).

superbove 26 maart 2018 om 16:10

doodsaaie koersen…haha koers op 100km van het einde in de E3 en gent wevelgem ook nog een leuke koers gezien…

  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone