Bretagne Classic wil met opvallende aanpassingen toch doorgaan

donderdag 30 april 2020 om 10:56
Bretagne Classic wil met opvallende aanpassingen toch doorgaan

De organisatie van de Bretagne Classic heeft de intentie uitgesproken om hun WorldTour-wedstrijd gewoon te organiseren op 25 augustus. Door een aantal opvallende aanpassingen zou de wedstrijd kunnen voldoen aan de strenge Franse coronamaatregelen.

Eerder deze week verlengde de Franse overheid de maatregelen om het coronavirus te bestrijden tot 1 september. Tot minstens die datum zijn evenementen met meer dan vijfduizend bezoekers verboden. De maatregelen hebben ook consequenties voor wielerwedstrijden.

Maar Jean-Yves Tranvaux denkt met een aantal opmerkelijke aanpassingen aan alle regels te kunnen voldoen. “Als het limiet vijfduizend personen is, willen we het aantal toeschouwers aan de finish beperken tot maximaal drieduizend”, zegt hij namens de organisatie tegen Ouest-France. “We hebben er de ruimte voor. De finishstraat is één kilometer lang en honderd meter breed, dat is honderdduizend vierkante meter.”

Een andere mogelijke maatregel is het vragen van toegangsgeld. Alleen vooraf kan een €10 kostend toegangskaartje worden gereserveerd. “Dat beperkt het aantal mensen, waardoor het mogelijk is aan de veiligheidseisen te voldoen”, zegt Tranvaux. “Alle bezoekers krijgen dan tevens een genummerd gezichtsmasker.”

De wedstrijd zou aanvankelijk op zondag 23 augustus verreden worden, maar is al twee dagen opgeschoven naar dinsdag 25 augustus. Afgelopen jaar ging de overwinning in de Bretagne Classic naar Sep Vanmarcke.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Polleke 30 april 2020 om 12:01

Slim…zo houden ze in wielergek Bretagne straks nog wat over…

guyremgabdel 30 april 2020 om 12:35

Hangt ervan af hoe je het bekijkt. Straks allemaal toegangsgeld betalen om langs het parcours te staan ? Was vorige jaren het kot niet te klein omdat sommigen ervan overtuigd waren dat Flanders Classics toegangsgeld ging vragen voor Kwaremont, etc ?
Of is er nu met de coronacrisis plots een ommezwaai in ons denken ?

FDJ 30 april 2020 om 12:55

Ben er ook zeker geen voorstander van en als je het wel overwegen zou dan moet je het alleen vragen bij een wedstrijd met meerdere plaatselijke rondes. Alleen voor een finish tien euro vragen waarin het zoef en weg is gaat ver.

KennyKlimmen 30 april 2020 om 13:24

Goed moment om het verdienmodel eens aan te passen. Ben benieuwd of dit werkt…

Fred Postma 30 april 2020 om 15:13

Maak er gewoon 250 euro van . Dan komt er niemand. Problemen opgelost. AUB ook geen toekomst met mondkapjes. Dat is helemaal een vervreemdende nachtmerrie.Laten we weer een beetje normaal doen als het virus onder controle is .

FDJ 30 april 2020 om 19:48

Jena heeft in twee weken, met mondkapjes, wel het aantal besmettingen teruggebracht naar 0. Als tijdelijke oplossing voel ik echt wel iets voor mondkapjes. Alleen blijft ome Jaap van het RIVM stug als enige in zijn eigen geloof staan en neemt het kabinet het hier stug over.

Al zie ik gelukkig steeds meer kritiek op het RIVM komen. En vooral de vraag gesteld worden waarom er zo blind gevaren wordt op één instelling.

Derierre de la course 30 april 2020 om 21:59

Misschien omdat er maar 1 RijksInstituutvoorVolksgezondheidenMilieu is. Daar zitten echter wel meerdere specialisten bij. Er is zelfs bekend dat daar momenteel pittige discussies spelen en ze ook varen op expertise uit de bedrijfswereld en zelfs het buitenland. Daarnaast bepaalt het RIVM niet maar het outbreak management team, daar zit niet alleen het RIVM in.

Je doet net alsof “ome Jaap” het in zijn eentje voor het zeggen heeft in Nederland. Dat mag als dat helpt je onbegrip te kanaliseren naar 1 boeman.

Ik vind de kritiek, zoals die nu geleverd wordt, op het RIVM juist schadelijk. Beter komt men met goede en realistische alternatieven.

Cyclinglover 30 april 2020 om 19:09

Een finishstraat van 100 meter breed… wauw!

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair