McNulty verlaat Ronde van Romandië met luchtweginfectie, Gaviria ook uit koers

zaterdag 30 april 2022 om 11:25
McNulty verlaat Ronde van Romandië met luchtweginfectie, Gaviria ook uit koers

foto: Cor Vos

Brandon McNulty zal niet meer van start gaan in de Ronde van Romandië. Voorafgaande aan de koninginnenrit van zaterdag, heeft zijn ploeg UAE Emirates op Twitter laten weten dat de Amerikaan uit de wedstrijd stapt vanwege een luchtweginfectie. Naast McNulty verlaat ook Gaviria de Ronde van Romandië. De Colombiaan is door UAE opgesteld in de Eschborn-Frankfurt van morgen.

“Helaas, Brandon McNulty zal vandaag niet starten in de vierde etappe van de Ronde van Romandie, omdat hij zich niet goed voelt vanwege een luchtweginfectie”, luidt het bericht van UAE Emirates. Ondanks dat hij afgelopen zondag hard ten val kwam in Luik-Bastenaken-Luik en met twijfels naar Zwitserland trok, stond McNulty na een proloog en drie etappes nog altijd op de achtste plaats in het algemeen klassement.

Door het wegvallen van McNulty, zal Juan Ayuso de kopman worden bij de ploeg uit de Emiraten. De 19-jarige Spanjaard staat, aan het begin van het zware slotweekend, op de zesde plaats in de algemene rangschikking.

Update (11.25 uur):

UAE Emirates moest, naast McNulty, ook Fernando Gaviria missen tijdens het slotweekend van de Ronde van Romandië. De sprinter, die in de Zwitserse rittenkoers zijn rentree maakte na een sleutelbeenbreuk en derde eindigde in de tweede etappe, stapt in de vierde rit niet meer op. Gaviria staat op de startlijst voor Eschborn-Frankfurt, die morgen verreden wordt.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Landeirovic 30 april 2022 om 09:37

Zonde! Ondanks een goed seizoen toch veel pech gekend al!

0
xistnc 30 april 2022 om 10:10

Zeker jammer. Maar je wist toch dat hij niet helemaal fit was? En toch blijf je hem steeds noemen als favoriet.

0
Landeirovic 30 april 2022 om 10:28

Hij stond 8e en niks wees erop dat hij zich niet goed voelde. Dus ja dan was hij een favoriet. Aangezien hij gisteren ochtend nog zei dit weekend te wille knallen. Dumoulin rijdt al meer dan 2 jaar geen deuk in een pak boter en ook hij blijft genoemd worden voor favoriet giro.

0
Sjonge Jonge 30 april 2022 om 12:12

Maar gisteren zei je nog dat Dennis geen favoriet genoemd kan worden omdat hij alleen nog maar heuvels was tegengekomen en geen hooggebergte.
Hoe kan je dan de conclusie trekken dat McNulty goed was met een 8e plek, die is toch ook alleen nog maar die heuvels tegengekomen?

Overigens ken ik geen enkele wielervolger die Dumoulin als favoriet ziet voor de Giro….

0
Melkzuur 30 april 2022 om 12:28

Bij UAE rijden is voldoende om een godenstatus aangemeten te krijgen door Lander, dat zouden jullie intussen al moeten weten.
Los daarvan, acht ik de kans erg reëel dat Ayuso wint vandaag. Parcours op zijn maat, en weinig tegenstand. Enkel een goede Caruso of eventueel Vlasov kunnen hem hier kloppen. Al is het voor die laatste vermoedelijk te lang klimmen.
In Dennis, Grosschartner, Powless, O'Connor, Thomas geloof ik niet vandaag.

0
Landeirovic 30 april 2022 om 12:41

Absoluut geen godenstatuut. Maar kan je ontkennen als je zijn interviews hebt gelezen en zijn uitslagen. 8e in klassement. Met de tijdrit die komt dat hij een serieuze kanidaat had geweest om top 3 te rijden deze ronde? Ik denk dat je dat niet kan ontkennen. In dit deelnemersveld is hij bij de betere.

0
Turtlehead 30 april 2022 om 10:26

lol, daar gaan een paar recente voorspellingen over de ‘sterkste tegenstanders van Dennis’ in Romandië.

Na alle Corona- en griepgevallen, nu de hooikoorts (en vervolg van de griep)?

0
Kopinkas 30 april 2022 om 11:40

De regie der luchtwegen heeft weer heel wat werk dit seizoen.
Gaviria: alles op alles zetten voor een mooie twaalfde plek in Frankfurt, om dan met vertrouwen naar de Giro te trekken.

0
Cochise 30 april 2022 om 12:02

Ook al ben ik fan van Gaviria, ik ben absoluut geen fan van dit onrespectvol gedrag naar organisatoren. A la carte een paar ritten meedoen om dan af te stappen omdat het parcours van een andere wedstrijd die gelijktijdig wordt gereden je meer aanstaat.

0
Limal 30 april 2022 om 12:23

Ik kan mij niets anders voorstellen dan dat dit vooraf met de organisatie in Romandië afgesproken was. Zij krijgen een grotere naam aan de start, hij mag weg wanneer 'zijn' ritten voorbij zijn + krijgt toestemming om in Eschborn te starten.

0
ThorHushovd 30 april 2022 om 12:40

Ik sluit me bij Limal aan, want als ik het me goed herinner moeten ze ook toestemming hebben om in een andere koers te mogen starten als dat nog onder de regulier koerstijd valt van de koers waar je eerder opgestapt bent. Dus dat zal hier gebeurd zijn, hij stond al op beide affiches voordat Romandie begon.

0
Gebruikersnaam 30 april 2022 om 14:45

Leuk voor Gaviria dat hij blijkbaar toch nog ergens een grote naam is.

0
evelineroos 30 april 2022 om 15:03

Ook leuk dat hij blijkbaar fans heeft.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone