Bradley Wiggins: “Simon Yates gaat de Giro winnen”
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 20 april 2019 om 19:45

Bradley Wiggins: “Simon Yates gaat de Giro winnen”

Bradley Wiggins denkt dat Simon Yates dit jaar de Giro d’Italia gaat winnen. Dat voorspelt de Britse oud-Tourwinnaar in zijn podcast ‘The Bradley Wiggins Show’.

Yates stond vorig jaar in Italië bijna twee weken aan de leiding, totdat hij de roze trui twee dagen voor het einde verloor aan Chris Froome. “Hij heeft er geen geheim van gemaakt dat hij wat er vorig jaar gebeurd is, goed wil maken”, aldus Wiggins. “Hij heeft aan zijn tijdrit gewerkt en deze gewonnen in Parijs-Nice, dus hij ligt op schema. Bovendien is hij in topvorm”, analyseert Wiggins.

Ook Egan Bernal is volgens Wiggins een renner om rekening mee te houden. Hij noemt de Colombiaan zijn ‘dark horse’ voor de Giro. “Hij is een enorm talent die op een dag de Giro gaat winnen”, voorspelt hij. “Maar het is wellicht iets teveel gevraagd om te verwachten dat hij dit jaar al drie weken goed is.”

Wiggins snapt niet dat Tom Dumoulin zich dit jaar niet volledig op de Tour de France richt. “Het is een geweldige renner. Twee keer podium in twee grote rondes vorig jaar. Ik ben verrast dat hij zich niet volledig op de Tour richt. Hij is gemaakt voor de Tour. De beklimmingen zijn daar minder steil dan in de Giro. Ik weet niet wat zijn motivatie is. Wanneer je al eens de Giro hebt gewonnen, zou je denken dat je voor de Tour kunt gaan. Maar misschien denkt hij in de Giro meer kans te maken omdat Sky de afgelopen jaren zo dominant was in de Tour.”

RIDE Magazine
19 Reacties
Sorteer op:
20 april 2019 19:46
Ik ben het wel met Wiggins eens
    21 april 2019 14:08
    Hij lepelt gewoon doorsnee kennis van de wielerfan op. En Roglic noemt ie niet.
20 april 2019 19:54
Ik zie Yates ook wel als de grote favoriet. Hij heeft het vermogen om aan het slot van een klim tijdwinst en bonificaties te pakken, en in de tijdritten zal hij niet teveel hoeven in te leveren. Bovendien heeft hij natuurlijk een prima ploeg.
20 april 2019 20:26
De grote favoriet voor mij is toch wel Roglic, maar Dumoulin, Bernal, Lopez Moreno en Yates zullen stevig weerstand bieden. Met dan ook nog o.a. Valverde, Landa, Zakarin, Majka, Woods, Mollema en Nibali. Mijns inziens is dit een sterker deelnemersveld dan wat de Tour zal ontvangen dit jaar, dat is toch wel opmerkelijk. Heel vreemd dat Dumoulin voor de Giro kiest, vooral omdat hij hem al gewonnen heeft.
    20 april 2019 20:56
    Froome en Thomas zijn hier niet en Roglic en Dumoulin doen de dubbel, dus de tour zal nog wel ietsjes sterker zijn op papier.
    21 april 2019 02:28
    Ieder jaar roept er wel iemand dat het deelnemersveld in de Giro beter is en dat is uiteindelijk nooit het geval.
    21 april 2019 02:46
    Het sterkste deelnemersveld is altijd daar waar Sky au grand complet optreedt...
    De tweede garnituur en zij die denken geen kans te maken tegen Sky kiezen dan voor de Giro en de Vuelta
    21 april 2019 11:03
    Sowieso is de giro moeilijker te winnen vanwege parcours, en daarom een mooiere ronde dan de tour. Dumoulin heeft voor het ‘wielrennen’ gekozen. En Yates, tja, rijdt die er maar eens af
20 april 2019 20:55
Bernal als dark horse, boute uitspraak... Die gaat ze allemaal verplettere denk ik
20 april 2019 21:11
3 favorieten die elk met niets anders tevreden zullen zijn dan eindwinst, daarachter Bernal. Belooft 'n leuke giro te worden
20 april 2019 21:35
Nibali zeker niet vergeten. Hij gaat wellicht niet winnen, maar hij kan wel king's maker spelen. De enigste actieve klassementsrenner die van ver durft aanvallen.
    20 april 2019 22:28
    Waar won Sky vorig jaar de Giro mee, met een vroege aanval. Dus de enige?
    20 april 2019 22:34
    Yates en Roglic zijn ook niet vies van 'n aanval
    21 april 2019 00:13
    Yates alleen in de laatste paar (k)m.....
    21 april 2019 04:01
    Froome is een grap die geschorst moest worden, die telt niet mee. Talentloos sukkeltje die in 2011 (toen hij einde contract bij Sky was) opeens magische krachten kreeg. Ik ben echt enorm benieuwd hoe zijn doping programma eruit ziet. Hopelijk komt het ooit naar boven.

    Ik heb nog nooit een 26-jarige renner zo een transformatie zien ondergaan (hij had geen enkele deftige resultaten bij de jeugd, beloften of zijn eerste prof jaren). Du jamais vue.

    Het doet me denken aan die andere Brit, Jonathan Tiernan-Locke, die kwam er alleen niet mee weg.
    21 april 2019 10:52
    En weet je iets van Afrika en hoeveel vage virussen daar rondwaren. Je negeert dat maar als je een paar keer in Afrika geweest zou zijn buiten je resort dan zou je weten dat dat verhaal echt niet zo ongeloofwaardig is als het voor Europeanen klinkt
21 april 2019 07:32
Interessant punt mbt keuze Giro of Tour v Dumoulin. Winst Yates zou kunnen. Maar ik mag toch hopen dat Dumoulin, Roglic, Nibali, Bernal en Lopez het flink spannend gaan maken.
21 april 2019 08:03
Wiggins is het met mij eens.

Reacties zijn gesloten.