BORA-hansgrohe moet het in Strade Bianche doen zonder Peter Sagan

dinsdag 2 maart 2021 om 12:44
BORA-hansgrohe moet het in Strade Bianche doen zonder Peter Sagan

foto: Cor Vos

Peter Sagan zal zaterdag niet aan de start staan van Strade Bianche, zo heeft zijn ploeg BORA-hansgrohe laten weten aan Velonews. De Slowaak is nog altijd herstellende van een coronabesmetting en hoopt in Tirreno-Adriatico (10-16 maart) zijn rentree te maken.

Drievoudig wereldkampioen Sagan liep begin februari een coronabesmetting op tijdens een trainingskamp in Gran Canaria. Ook zijn oudere broer Juraj en ploeggenoot Erik Baška waren positief op het virus en moesten dan ook in quarantaine. Alle drie vertoonden ze milde, algemene ziekteverschijnselen.

Sagan zou zijn seizoen beginnen met het Vlaamse openingsweekend, maar de renner van BORA-hansgrohe moest uiteindelijk passen voor Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. Ook Strade Bianche komt dus nog iets te vroeg voor Sagan, maar de sterke spurter zal normaal gesproken wel meedoen aan Tirreno-Adriatico.

Smaakmaker 
Voor BORA-hansgrohe en de organisatie van Strade Bianche is het wegvallen van Sagan een flinke streep door de rekening. De Slowaak wist in het verleden al meerdere keren een hoofdrol te vertolken in de Toscaanse klassieker. In 2013 en 2014 kwam hij als tweede over de streep en in 2016 werd hij vierde in finishplaats Siena.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Yeez 2 maart 2021 om 12:49

Tirreno als training voor msr en de vlaamse klassiekers gebruiken.

Magician 2 maart 2021 om 13:17

Spijtig voor de koers natuurlijk, Sagan is altijd in staat kleur te geven en ik denk dat hijzelf de Strade ook maar wat graag op zijn palmares heeft staan. Dan moet dit maar het jaar voor MSR worden.

Limal 2 maart 2021 om 13:21

“Officials said if Sagan’s recovery remains on track he will likely make his season debut at Tirreno-Adriatico (March 10-16).”

Toch al een dikke maand geleden die besmetting… Hopelijk is er niets van het virus blijven hangen en doelen ze met die “recovery” gewoon op het wegwerken van trainingsachterstand.

lo squalo dello Stretto 2 maart 2021 om 13:40

Spijtig; hopelijk komt dat tijdig goed.

Massimo Bataille 2 maart 2021 om 13:55

Ik hoop vooral op een goeie Sagan in de klassiekers die voor spektakel zorgt.
Maar ik hield zelfs met een fitte Sagan weinig rekening voor Strade.
De beste klimmersbenen zijn een beetje weg bij Sagan en Strade wordt meer en meer een koers voor klimmers ipv sterke klassieke renners.
Als ik kijk 2015 vs 2020
1) Stybar 1)Van Aert
2) Van Avermaet 2) Formolo
3) Valverde 3) Schachmann
4) Vanmarcke 4) Bettiol
5) Rosa 5) Fuglsang

Frank V 2 maart 2021 om 14:00

Lijkt een lastig verhaal te worden. Maar niet onmogelijk. Én het blijft Sagan.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair