Bondscoach Loes Gunnewijk: “Dit is fantastisch na al die tegenslagen”

zaterdag 24 september 2022 om 12:13
Bondscoach Loes Gunnewijk: “Dit is fantastisch na al die tegenslagen”

foto: Cor Vos (archief)

Loes Gunnewijk is bijzonder gelukkig met de overwinning van Annemiek van Vleuten op het WK wielrennen in Australië. De bondscoach van Nederland sprak vol lof over wereldkampioene Van Vleuten. “Ze is de nummer één in het omgaan met tegenslagen.”

“We kregen in de auto te horen dat Van Vleuten weg was gereden uit de kopgroep. Daarna was het even stil en dan… gekkenhuis! Ik kan het echt niet geloven”, vertelde Gunnewijk aan NOS. “Dat het zo loopt, dat hadden we gewoonweg niet kunnen bedenken. Annemiek is echt voor het team gestart, zonder verwachtingen.”

Enkele uren voor de start moest Gunnewijk nog een tegenslag verwerken, aangezien Demi Vollering niet kon starten door een positieve coronatest. “Zonder Annemiek (gezien haar valpartij, red.) en Demi waren we bergop een stuk zwakker. Daarnaast had Marianne (Vos, red.) ook geen superdag.”

‘Annemiek is een heel bijzondere daarin’
“We reden achter de feiten aan. Het was heel knap dat Ellen (van Dijk, red.) en Annemiek uiteindelijk samen de kopgroep van vijf konden inrekenen, maar je weet eigenlijk dat het aankomt op de laatste ronde”, ging Gunnewijk verder. “Misschien mag het eindelijk zo zijn. De twee medailles zorgden nog voor een mooi begin, maar daarna hebben we heel veel tegenslag gehad. Dat we het zo kunnen afsluiten, is fantastisch.”

Gunnewijk benadrukte haar bewondering voor Van Vleuten. “Ze is de nummer één in het omgaan met tegenslagen. Ze is alzo vaak ergens van teruggekomen, ze weet precies wat ze dan moet doen. Annemiek is een heel bijzonder daarin.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Murcia 24 september 2022 om 12:24

Geen kampioenschap compleet zonder een diepte interview met Loes. De toegevoegde waarde van haar zie ik nog steeds niet maar eigenlijk geldt dat voor 95% van de Bondscoaches.

0
platteprijs 24 september 2022 om 12:30

Wat Gunnewijk betreft, kan ik je volgen. Maar wie bedoel je met de bondscoaches: een bondscoach in het algemeen of die in dienst van de KNWU? En hoe kom je aan 95%?

1
Murcia 24 september 2022 om 12:53

@platteprijs
Sorry, was wat onduidelijk maar ik bedoelde de Bondscoaches en zelfs breder de ploegleiders in de totale wielersport. Op basis van mijn beperkte blik van de buitenkant zie ik er maar heel weinig die echt opvallen door beslissingen voor en tijdens de koers.

0
Scorel 24 september 2022 om 13:17

Waarom weer zo negatief ? Goed gedaan coach.

-1
Blackcanyon 24 september 2022 om 14:28

De toegevoegde waarde van Gunnewijk wordt duidelijk uit dit artikel: Ze zegt zelf dat ze het niet kan bedenken dat t zo loopt. Het was Van Vleuten zelf die het bedacht heeft en de meubelen voor Nederland gered heeft.

0
Ketønen 24 september 2022 om 17:25

Van Vleuten zelf was ook op zijn zachtst gezegd zeer verbaasd. Ze had geluk met het koersverloop én goede benen. Als Vos niet in de groep daar achter had gezeten was alles natuurlijk anders geweest.

Dat had jij als keyboard-bondscoach wél kunnen bedenken.

1

Headlines

Populair

Materiaalzone