Bol na eerste WorldTour-zege: “Ben wel een beetje verrast”

zondag 19 mei 2019 om 08:42
Bol na eerste WorldTour-zege: “Ben wel een beetje verrast”

foto: Cor Vos

Peter Sagan vloeren na een uitgedunde groepsspurt: het zijn maar weinig renners gegeven. Cees Bol deed het echter in de Tour of California. De 23-jarige renner van Team Sunweb boekte in de slotetappe naar Pasadena de grootste zege uit zijn carrière. “Ik ben toch wel een beetje verrast”, zo vertelde hij na afloop.

Bol wist met enkele machtige pedaalslagen de drievoudig wereldkampioen achter zich te houden, waardoor hij zijn werkgever Team Sunweb alsnog een overwinning schonk in de Tour of California. “Ik voelde me de hele dag al sterk”, zo doet de Nederlander zijn verhaal. “De ploeg heeft me ook enorm geholpen.”

“Mijn ploeggenoten wisten de kopgroep weer bij te halen, om me vervolgens nog in een goede positie af te zetten voor de sprint. Het was vervolgens wachten op het juiste moment. Ik spurtte zo hard als ik kon”, aldus Bol. Het bleek uiteindelijk genoeg voor de overwinning, zijn eerste op WorldTour-niveau.

Beloning 
“Ik ben echt superblij dat ik de ploeg een overwinning heb kunnen bezorgen. Het is ook een beloning voor mijn teamgenoten, die zo hard hebben gewerkt.” Ploegleider Aike Visbeek is uiteraard ook in de wolken. “Cees had echt een superdag. Hij reed een geweldige sprint.” Bol won eerder dit seizoen al Nokere Koerse.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Beekman 19 mei 2019 om 09:18

Grote klasse gezien zijn leeftijd, mooie overwinning na Nokere Koerse, daar gaan we nog mooie dingen van zien.

BW52 19 mei 2019 om 09:41

wordt een grote meneer

pirazzi 19 mei 2019 om 14:30

Helaas dit jaar nog niet naar de Tour de France.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair