Boaro stapt af in Ronde van Zwitserland, Aranburu geveld door hitteberoerte

vrijdag 17 juni 2022 om 14:32
Boaro stapt af in Ronde van Zwitserland, Aranburu geveld door hitteberoerte

foto: Cor Vos

Het peloton van de Ronde van Zwitserland dunt nog verder uit. Terwijl er voor de start al tal van afstappers waren vanwege coronabesmettingen, verlieten Manuele Boaro en Alex Aranburu de koers tijdens de zesde rit. Boara kampt met knieklachten, Aranburu liep gisteren een lichte hitteberoerte op.

“Manuele Boara moet de wedstrijd (de Ronde van Zwitserland, red.) verlaten vanwege een knieblessure waar hij al enkele dagen last van heeft”, schrijft Astana Qazaqstan, de ploeg van Boarao, op  zijn sociale media. Movistar heeft het volgende te melden over zijn renner Aranburu: “Door een lichte hitteberoerte, opgelopen tijdens de dag van gisteren, en om zijn herstel te bespoedigen, zal Alex Aranburu de Ronde van Zwitserland verlaten, nadat hij vijfde en zes was geweest in twee ritten. Het is tijd om bij te komen en nieuwe doelen te stellen.”

Aranburu werd vijfde in de door Peter Sagan gewonnen derde etappe naar Grenchen. Daags nadien, in de rit naar Brunnen, eindigde hij als zesde. Boaro zat in de rit naar Grenchen mee in de vroege vlucht.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Thoin 17 juni 2022 om 14:57

Is een hitteberoerte hetzelfde als een zonneslag? Want beroerte klinkt redelijk ernstig…

0
Lalsacien 17 juni 2022 om 15:46

Of een zonnesteek?

0
Mac-S 17 juni 2022 om 16:57

De redacteur van Wielerflits heeft “heatstroke” door Google Translate gehaald misschien? Dat is volgens mij inderdaad datgene wat Nederlanders een zonnesteek noemen.

0
Dikke Vrouw 17 juni 2022 om 15:12

Hitte beroerte :( en dat voor een spanjaard kan je na gaan

0
Kopinkas 17 juni 2022 om 15:23

Aranbururtu, zoals hij vanaf nu bekendstaat…

0
Jean Dumas 18 juni 2022 om 02:34

Klinkt als redelijk te behandelen met rust. Nog geen resultaten gehaald bij Movi.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone