Blanka Kata Vas verslaat Shirin van Anrooij in Kermiscross Ardooie
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 20 oktober 2022 om 15:09

Blanka Kata Vas verslaat Shirin van Anrooij in Kermiscross Ardooie

Blanka Kata Vas heeft op overtuigende wijze de Kermiscross in Ardooie gewonnen. De kampioene van Hongarije van SD Worx schudde halverwege de wedstrijd Shirin van Anrooij (Baloise Trek Lions) van zich af en soleerde vervolgens naar de zege. Aniek van Alphen (777) eindigde als derde.

Het was bij tijd en wijle ploeteren op het parcours van de Kermiscross en dat zorgde voor een zwaar parcours. Blanka Kata Vas en Shirin van Anrooij, die in Ardooie haar seizoensdebuut maakte, voelden zich goed en namen al in de eerste ronde de benen. Achter hen was het de 18-jarige Zoe Bäckstedt die zich op de derde plaats nestelde.

Bäckstedt, die gevolgd werd door Aniek van Alphen en Sanne Cant, zag de twee koploopsters verder wegrijden in de tweede en derde ronde. In die fase ging het te hard voor Van Anrooij. De Nederlandse van Baloise Trek Lions moest de Hongaarse kampioene van SD Worx even laten gaan, maar wist het gat weer te dichten.

Geen maat op Vas
Het bleek uitstel van executie, want in de vierde omloop reed Vas opnieuw weg. Dit keer had Van Anrooij geen antwoord op de versnelling. In de achtergrond, ruim een minuut achter Vas, had Van Alphen de derde plaats overgenomen van Bäckstedt. Het podium lag daardoor al vroeg in de finale vast. Met geruststellende voorsprong van 21 seconden ging Vas de slotronde in en dat was een genoeg om de zege binnen te slepen.

Voor Vas is het al haar vierde overwinning van dit seizoen, nadat ze eind september en begin oktober ook al drie Tsjechische Toi Toi Cup-wedstrijden wist te winnen. Afgelopen weekend eindigde ze in de GP Oisterwijk nog als tweede achter Puck Pieterse.

flag-be Kermiscross Ardooie 2022
Uitslag vrouwen
1. flag-hu Blanka Kata Vas in 49m28s
2. flag-nl Shirin van Anrooij op 27s
3. flag-nl Aniek van Alphen op 2m11s
4. flag-be Marion Norbert Riberolle op 2m28s
5. flag-gb Zoe Bäckstedt op 2m37s
6. flag-lu Marie Schreiber op 2m51s
7. flag-be Sanne Cant op 3m54s
8. flag-be Alicia Franck op 4m15s
9. flag-be Marthe Truyen op 4m38s
10. flag-be Ellen Van Loy op 5m00s

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
20 oktober 2022 18:21
Fijn om als fanboy te zien dat Blanka Vas nu echt weer op niveau lijkt te zijn. Die crossjes in Tsjechië zeggen niet zoveel natuurlijk. Maar nu winnen van Shirin van Anrooij en de rest op minuten rijden. Dat belooft wat. Echt flinke tijdsverschillen trouwens
  20 oktober 2022 19:42
  Daar hebben we de geile Brabander weer met zijn fixatie op de (inderdaad mooie meid) Vas. Maak je geen illusies, Puck en Fem laten haar kansloos.
  20 oktober 2022 20:28
  Ik vind haar wel een guitig koppie hebben. Mooie kijkers. Wat moet je nou met die instagram duckface typetjes.
  20 oktober 2022 20:35
  We zullen zien Alfred. Aan mijn support zal het in ieder geval niet liggen ;)
  21 oktober 2022 06:01
  De tijdsverschillen echt wel enorm - Van Loy als 10de op meer dan 5 minuten!
  21 oktober 2022 11:47
  De eerste cross van van Anrooij, netjes, veel meer moet je ook op dit moment niet verwachten.
20 oktober 2022 15:22
Opluchting voor sommigen dat Bäckstedt hier al niet meteen meedoet voor de knikkers, enkele weken na het WK op de weg.
  20 oktober 2022 16:09
  Voor Van Anrooij geldt toch dezelfde 'handicap'. Backstedt kwam meestal vorig seizoen nog wel niveau tekort tov de categorie Vas/Van Anrooij. Dus heel gek is deze uitslag ook niet.
  20 oktober 2022 17:53
  Veldrijden is een problematische categorie voor Backstedt.

  Met Vas (4e jaars belofte), Pieterse, Van Anrooij, Van Empel (3e jaars) en Burquier (2e jaars) heeft ze te maken met meerdere concurrentes die zich zelf ook nog volop aan het ontwikkelen zijn. Zal niet makkelijk zijn om op korte termijn de aansluiting te maken.

  Twee minuten verliezen op een Van Anrooij die maar twee jaar boven haar zit is in ieder geval niet veelbelovend. Zeker aangezien Van Anrooij hier zelf ook niet overweldigend aan haar seizoen begint. Verliest een halve minuut op Vas terwijl die op haar beurt zondag op een halve minuut werd gezet door een debuterende Pieterse.

  Met de Olympische spelen aan de horizon zou het best eens kunnen dat Backstedt het veldrijden na dit seizoen laat voor wat het is. Maar goed, de vraag in hoeverre veldrijden een rol gaat spelen in hun toekomst kun je bij al de bovengenoemde talenten wel stellen. Zelfs bij Van Empel.
21 oktober 2022 01:40
Sanne Cant werd 5e in de verkiezing van Flandrienne met 19 punten. Ik vraag me oprecht af wie, behalve zijzelf, haar punten geeft als je ook op Kopecky, Bossuyt en De Wilde kon stemmen.

Reacties zijn gesloten.