Blanka Kata Vas: “Ik wilde aan het nieuwe jaar beginnen met een zege”

zaterdag 2 januari 2021 om 14:57
Blanka Kata Vas: “Ik wilde aan het nieuwe jaar beginnen met een zege”

foto: Cor Vos

De 19-jarige Blanka Kata Vas is op stoom gekomen. Na haar zege in Bredene afgelopen woensdag was ze zaterdag ook de beste in Gullegem. De reden van haar topvorm? Een trainingskamp dat ze begin december belegde.

“Ik denk dat ik een nieuwe stap heb gezet op trainingskamp in Spanje”, doet ze haar verhaal in het flashinterview. “Na Tabor ben ik daar naartoe vertrokken.”

In het dubbele weekend Antwerpen-Gavere maakte ze destijds haar rentree weer in de cross, maar pas daarna kwamen de uitslagen: Vijfde in Namen, vierde in Essen, negende in Herentals, zevende in Dendermonde en dus de twee zeges deze week.

Over de zege van zaterdag zegt ze: “Ik wilde heel graag winnen omdat de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar was. Het was een technisch parcours, maar de modder was vandaag niet al te moeilijk. In Dendermonde was de modder pas lastig.”

Zondag mag Vas het ook weer in de Wereldbeker laten zien: de Hongaarse kampioene start in het Nederlandse Hulst.

Dit artikel delen:

3 Reacties

chiller87 2 januari 2021 om 15:49

Haar interviews doen me een beetje denken aan kevin pauwels. Meer stress voor de interviews dan voor de race. Knappe race overigens.

Murcia 2 januari 2021 om 16:00

Pauwels blijft uniek in zijn interviews, ik heb zelden zo gelachen als die keer dat hij in een lullig programma moest gaan darten en de vraag kreeg of die sport wat voor hem was. Zijn antwoord: “Als de muur meetelt, wel, denk ik.” Je kon mij daarna opvegen.

Franco Ballerini 2 januari 2021 om 16:10

Haha, niet gezien maar zelfs als citaat is het geweldig.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair