Bjerg na nieuwe wereldtitel: “Heb mezelf veel druk opgelegd”

dinsdag 24 september 2019 om 14:03
Bjerg na nieuwe wereldtitel: “Heb mezelf veel druk opgelegd”

foto: Cor Vos

Het WK tijdrijden voor beloften mannen had veel weg van een waterballet, maar titelverdediger Mikkel Bjerg bleek ook in de regen een klasse apart. De Deense tijdritmachine kroonde zich in Harrogate voor de derde maal tot ’s werelds beste tijdrijder. “We moesten vandaag echt in krankzinnige omstandigheden koersen”, zo vertelde hij in het flashinterview.

De regen viel gedurende de tijdrit met bakken uit de hemel. Voor de eerste renners leverde dit nog geen al te grote problemen op, maar naarmate de tijdrit vorderde ondervonden meer en meer renners hinder. De vele plassen op het parcours zorgden voor diverse valpartijen. Zo ging Europees kampioen Johan Price-Pejtersen – een landgenoot van Bjerg – tegen de vlakte.

De 20-jarige Bjerg bleef wel ‘gewoon’ op zijn fiets zitten, op weg naar een derde achtereenvolgende wereldtitel. Aan het eerste tussenpunt bleek het toptalent al meer dan twintig seconden sneller dan de rest, maar Bjerg wist zijn tempo vervolgens ook vast te houden. Het verschil met Ian Garrison – die het zilver veroverde – bedroeg aan de finish 27 seconden.

Volle bak 
“Ik hoorde vijf minuten voor de start dat er grote plassen op de weg lagen”, zo vertelde de Deense wereldkampioen enkele minuten na zijn finish. “Mijn coach heeft me uiteindelijk door de moeilijke bochten en plassen geleid. Zijn advies: blijf je stuur vasthouden en ga volle bak. Ik ben heel erg blij, al was dit wel het moeilijkste WK om te winnen”, aldus Bjerg.

“Ik heb mezelf namelijk erg veel druk opgelegd”, gaat hij verder. “Ik moest wel winnen, anders was het geen geslaagd kampioenschap geweest. Ik voel me op dit moment wel behoorlijk slecht. Ik ben zelfs een beetje duizelig”, aldus Bjerg, die volgend seizoen zal uitkomen voor WorldTour-formatie UAE Emirates. “Het doel is om ook bij de profs wereldkampioen tijdrijden te worden”, is hij ambitieus.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone