Biniam Girmay naar de Giro d’Italia in 2022

zaterdag 15 januari 2022 om 20:05
Biniam Girmay naar de Giro d’Italia in 2022

foto: Cor Vos

Biniam Girmay zal in de Giro 2022 zijn debuut maken in een grote ronde. De Ronde van Italië is dan ook het hoofddoel van de Eritreër in 2022. Zijn seizoen zal hij beginnen in de Mallorca Challenge.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

“Mijn zilveren medaille op het WK in Leuven was een keerpunt voor mijn land, maar ook voor mijn carrière”, vertelde Girmay in een persbericht van zijn ploeg Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux. “Vanaf nu zullen de verwachtingen hoog zijn, maar dat is mijn motivatie ook.”

Die hoge verwachtingen komen door het sterke seizoen van de 21-jarige renner in 2021. Naast de eerder genoemde zilvere medaille op het WK bij de beloften stapelde Girmay ook de ereplaatsen op. Zo werd hij onder meer zevende in de Trofeo Laigueglia , die gewonnen werd door Mollema. In de Royal Bernard Drome Classic en in de Druivenkoers in Overijse werd hij ook zevende. Bovendien wist hij eenmaal zijn armen in de lucht te steken, de Eritreër won namelijk de Classic Grand Bescançon Doubs. In die Franse koers (1.1) wist hij onder anderen Nairo Quintana en Thibaut Pinot voor te blijven.

“Het grote doel dit seizoen is de Giro d’Italia, mijn eerste grote ronde. Ik heb een mooi programma met verschillende monumenten. Daarin zal ik kunnen leren van de ervaring van Alexander Kristoff, bijvoorbeeld in een koers als Milaan-San Remo, die hij in het verleden heeft gewonnen. Sinds ik bij Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux rijd voel ik me thuis. Dankzij de vriendelijke en professionele sfeer kan ik op een goede manier ontwikkelen. Ik ben klaar voor mijn debuut in de Majorca Challenge”, sloot Girmay af.

Dit artikel delen:

4 Reacties

bswinkelss 15 januari 2022 om 20:23

Ik zie hem alvast voor een serieuze kandidaat voor roze na etappe 1

Dark Noise 15 januari 2022 om 23:54

Dit zou wel eens de verrassing van het komende seizoen kunnen worden.

juliantjuh 16 januari 2022 om 03:09

Pfoe zou een mooie zijn als ie er iets kan winnen

5211 16 januari 2022 om 09:53

Mooi dat hij het goed doet en hopelijk nog wat beter gaat doen. In 2019 was hij er ineens als een duveltje uit een doosje. Niemand kende hem hier in Europa. In 2019 winnaar van etappe in La Tropicale Amissa Bongo en de Ronde van Rwanda. Hij was toen net nog maar 19.

En ook hij bevestigt uitstekende sfeer van de ploeg Intermarché. Broeders van Poppel wilden er al graag naar toe, ze kenden Hillaire al. Taco van der Hoorn die het ook al aangeeft als ook veel andere renners in de ploeg. Dat kan voor Girmay op deze leeftijd de juiste sfeer en dus ploeg zijn om te groeien.

Headlines

Materiaalzone

Populair