Biniam Girmay hervat competitie in Europa: “Derde blok begint meteen heel intens”

vrijdag 22 juli 2022 om 20:51
Biniam Girmay hervat competitie in Europa: “Derde blok begint meteen heel intens”

foto: Cor Vos

Biniam Girmay verschijnt dit weekend aan de start van de Tour de Wallonie, zijn eerste koers op Europese grond sinds de Giro d’Italia. Nadien reisde hij terug naar zijn thuisland Eritrea om te herstellen van de oogblessure die hij opliep bij het veelbesproken kurkincident en om te trainen. Ook won hij in die periode het nationaal kampioenschap tijdrijden.

“Ik ben weer voor het eerst herenigd met mijn team sinds mijn ritzege in de Ronde van Italië en het lijkt erop dat mijn derde blok in Europa meteen heel intens van start zal gaan”, blikt Girmay alvast vooruit op de website van zijn team Intermarché-Wanty-Gobert. De Tour de Wallonie gaat zaterdag van start in Temploux en eindigt vijf dagen later in Chapelle-lez-Herlaimont. Onderweg worden de renners onder andere de Muur van Huy en La Redoute omhoog gestuurd.

De Eritreeër, winnaar van Gent-Wevelgem en een rit in de Giro d’Italia, kijkt uit naar zijn terugkeer in competitie. “Het wordt natuurlijk afwachten hoe ik me op deze mythische hellingen zal voelen. Ik denk dat er enkele kansen voor sprinters komen, want ik heb gezien dat er heel wat snelle renners aan de start staan. Er is ook een rit over kasseien. Onze sportdirecteurs hebben ons ook met videobeelden van de verkenning geïnformeerd.”

Girmay probeerde de kasseistroken in de Tour de Wallonie alvast te vergelijken met de stroken die hij in het voorjaar voor de wielen kreeg. “De stroken zijn lang, maar de moeilijkheidsgraad is lager vergeleken met de Paterberg waarop ik Wout van Aert en Christophe Laporte probeerde te volgen in de finale van de E3 Saxo Bank Classic. We zijn hier met een sterk team, ik kan niet wachten om opnieuw een rugnummer op te spelden in de thuishaven van onze sponsors!”

Behalve Girmay staan ook Jan Bakelants, Dimitri Claeys, Aimé De Gendt, Lorenzo Rota, Kévin Van Melsen en Loïc Vliegen namens Intermarché-Wanty-Gobert aan de start van de ronde. De Tour de Wallonie staat voor 23-27 juli op de kalender.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Maenhout 22 juli 2022 om 22:13

Eens kijken of hij zijn goede prestaties kan voortzetten na zo’n lange afwezigheid. Wel een geweldige smaakmaker!

0
Pingu007 22 juli 2022 om 22:30

Oorblessure? :-)

0
Deel Koeper 22 juli 2022 om 23:11

Hij heeft wel een leuke nieuwe helm.

0
Pietspeed 22 juli 2022 om 23:52

Als niet Europeaan had hij nog geen permanente verblijfstatus, lees werkvergunning. Nu zijn loon, ik meen, boven de 5 ton is opgetrokken mag hij vol aan de bak.

0
Maillot à Pois 23 juli 2022 om 12:45

da’s nog steeds niet van de baan.
Ook om de Canadese wedstrijden en het WK in Australië te kunnen betwisten, zijn de formalilteiten nog niet in orde, en blijkt dat in beide gevallen geen zekerheid of het zal lukken.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone