Bettiol keert na sterk WK terug in koers in Coppa Agostini

woensdag 28 september 2022 om 19:21
Bettiol keert na sterk WK terug in koers in Coppa Agostini

foto: Cor Vos

De Coppa Agostini zal voor Alberto Bettiol zijn eerse koers worden sinds het WK in Wollongong, waar hij knap achtste werd. De Italiaan zal een van de speerpunten zijn bij EF Education-EasyPost.

In 2017 werd Bettiol al eens vierde in de Coppa Agostini. De klassiekerrenner zou dus goed uit de voeten moeten kunnnen in de heuvelachtige koers, die onderdeel uitmaakt van een reeks Italiaanse najaarsklassiekers.

De Amerikaanse formatie reist met een sterkte formatie af naar de Italiaanse wedstrijd. Naast Bettiol zal ook Rigoberto Urán, die afgelopen Vuelta nog een rit won, aan de start verschijnen. Andere blikvangers zijn Mark Padun en Christian Odd Eiking.

De ploeg geeft zelf aan dat de Ronde van Lombardije, die zaterdag 8 oktober wordt verreden, het hoofddoel is van de najaarscampagne. Rigoberto Urán werd in die koers al drie keer derde.

Selectie EF Education-EasyPost voor flag-it Coppa Agostini (29 september)
flag-it Alberto Bettiol
flag-no Christian Odd Eiking
flag-jp Hideo Nakane
flag-ua Mark Padun
flag-it Andrea Piccolo
flag-us Sean Quinn
flag-co Rigoberto Urán

Dit artikel delen:

9 Reacties

ben_pronk 28 september 2022 om 21:38

Let ook op Piccolo

3
Ronellenfitsch 28 september 2022 om 20:23

Hij reed top 10, maar naast de winnaar en de vier die op het laatst ingelopen werden kun je toch van iemand beoordelen of hij nu zo’n sterk WK reed?

0
Wheely 28 september 2022 om 20:31

Eens, vind ook niet dat je dat een sterk WK mag noemen. Wel een nette uitslag maar juist voor een renner als Bettiol had er meer ingezeten als hij niet op de sprint had gewacht.

1
Ronellenfitsch 28 september 2022 om 21:04

Niemand ipv iemand dus …

0
adelaarvanantwerpen 29 september 2022 om 00:41

Dat komt omdat de TV beelden niet toonden wat er in het peloton gebeurde op de laatste Mount Pleasant.

Hij, Wout en Honore reden daar het peloton aan flarden. Zij verpulverde de record tijd op Mount Pleasant na een wedstrijd van 260 km. Zij reden ook nog eens in no time een gat van 40 seconden toe op de groep Quinten Hermans.

Dit was Hindley zijn reactie
(The final lap) “I got passed by van Aert, Bettiol and I think one more guy at the top of the climb and I think they sucked my helmet off they went by that fast, I was almost at a standstill.” – Jai Hindley @wollongong2022

Quite from SBS TV

3
Cochise 29 september 2022 om 09:19

Na 255km wandelen is dat natuurlijk iets makkelijker. Dat ze na Mount Pleasant 40″ toereden op die stervende achtervolgers is leuk maar er keerden ondertussen ook nog 20 anderen op hen terug uit de achtergrond, zo impressionant zal hun tempo dus niet geweest zijn.
Maar goed, Bettiol reed op zich zeker een “sterk WK”, daar ben ik mee akkoord.

-1
adelaarvanantwerpen 29 september 2022 om 09:43

Er werd natuurlijk wel heel de dag hard gereden en het is niet dat zij op tien minuten van REV aankwamen. Het is ook niet zo raar dat het peloton terugkomt, want de samenwerking in die groep kan onmogelijk optimaal zijn met Rota en Skjelmose voorin. Ploegmaten van Bettiol en Honore.

Madouas zette zijn wattage online en die waren hoog op Mnt. pleasant en die kon ook niet volgen.

0
Maillot à Pois 29 september 2022 om 10:21

Potato-potato
Agostini-Agostoni? ;-)

0
Wieler-Joke 29 september 2022 om 13:34

De Bettiol van de rvv 2019 heb ik niet meer terug gezien nu is het vooral volgen om een ereplaatsje in de wacht te slepen zonder veel initiatief te nemen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone