Bernal: “Mollema was de sterkste in de finale”

zaterdag 12 oktober 2019 om 18:15
Bernal: “Mollema was de sterkste in de finale”

foto: Cor Vos

Het podium van de 113e Ronde van Lombardije bestond uit winnaar Bauke Mollema, runner-up Alejandro Valverde en… Egan Bernal. Voor de jonge Colombiaan is het zijn eerste podiumplek in een topklassieker. “Mollema was in de finale de sterkste renner, ik ben blij met mijn prestatie”, zo reageert Bernal.

De Tourwinnaar zag Mollema op de voorlaatste beklimming – de bijzonder steile Civiglio – versnellen. De renner van Trek-Segafredo profiteerde even van getreuzel door de topfavorieten, pakte een mooie voorsprong en wist vervolgens een solo van bijna twintig kilometer af te ronden. “Hij was heel erg sterk”, zo feliciteert Bernal de winnaar.

“Mollema sloeg meteen een flinke kloof, maar wij reden ook hard. Eerst ging Adam Yates aan en daarna versnelde Primož Roglič”, aldus de renner van Team Ineos. “Hij was gewoon de sterkste, maar het podium halen is ook belangrijk. Het is mooi om het seizoen zo goed af te sluiten”, zo vertelt Bernal, die samen met Valverde spurtte voor plek twee.

De regerend Tourwinnaar kan terugkijken op een uitstekend najaar. Zo reed hij naar ereplaatsen in de Giro della Toscana, de Giro dell’Emilia en Milaan-Turijn en won hij zelfs de Gran Piemonte. “En dit is mijn eerste podiumplaats in een monument. Ik hoop ooit zo’n grote klassieker te winnen. Ik ga het zeker proberen, ik ben nog maar 22 jaar oud.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Franco Ballerini 12 oktober 2019 om 18:21

Respectvol gezegd van Bernal. Ik hoop dat hij een uitzondering vormt op
de Colombiaanse “ziekte”, te weten jong goed zijn en daarna nooit meer wat presteren.

LutsenkoFan 12 oktober 2019 om 18:35

“maar wij reden ook hard”
Volgensmij valt dat wel mee als je met zn allen naast elkaar rijdt.

roeleur 12 oktober 2019 om 18:47

Roglic werd in ieder geval goed gegangmaakt in zijn solo achtervolging op Mollema. Die fotograaf bleef maar op 3 meter fotootjes maken.

Henkie284 13 oktober 2019 om 00:02

Ik denk niet dat ze veel harder konden. Dan waren ze met een grotere groep over de finish gekomen.

Wheely 12 oktober 2019 om 18:59

Toch niet de minsten die hier naar plek twee en drie verwezen worden. Een oud wereldkampioen en een Tourwinnaar. Netjes podium!

WernerFranke 12 oktober 2019 om 19:29

Met deze podiumplaats dan toch nog op weg naar dat gouden fietsje?

Jungle Man 13 oktober 2019 om 10:39

Bernal is blijkbaar een completere renner dan froome. Hij laat ook dingen zien in eendagskoersen. Knap.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair