Benoot na overwinning in Strade Bianche: “Had dit niet verwacht”
foto: Sirotti
zaterdag 3 maart 2018 om 17:23

Benoot na overwinning in Strade Bianche: “Had dit niet verwacht”

Tiesj Benoot won vandaag op imposante wijze de twaalfde editie van de Strade Bianche. De Belg toonde zich in een flash interview na afloop van zijn eerste profzege dolgelukkig: “Het was fantastisch. Ik had niet verwacht dat het zo goed zou gaan, maar ik had een geweldige dag.”

De 23-jarige Benoot vertelde het volgende over het wedstrijdverloop, waarin hij aanvankelijk in de achtervolging moest: “We kwamen op de Santa Marie-sector met nog 54 kilometer voor de boeg. Er was al een groep van een tiental renners met een hoop sterke mannen. Ik maakte de oversteek, maar daarna kwam ik in een rotsituatie omdat ik alleen was van de ploeg en Kwiatkowski en Sagan wel nog ploegmaats hadden. Ik praatte even met mijn ploegleider en die zei dat ik alleen moest gaan, omdat ik anders in een defensieve positie zou belanden.”

Vervolgens trad de Gentenaar in de aanval: “Ik ging achter Bardet en Van Aert aan, eerst met een groep en daarna met Serry. Op de Pinzuto-sector sloot ik dan aan. Dat was de laatste zware sector.” Na het aansluiten bij de koplopers Wout van Aert en Romain Bardet zette Benoot de wedstrijd bijna direct naar zijn hand door te weg te rijden van het uitgeputte tweetal. Op de streep had Benoot een voorsprong van veertig seconden opgebouwd.

“In België was er druk om die eerste overwinning te boeken. Ik heb altijd gezegd dat die ooit zou komen, dat ik niet veel wedstrijden zal winnen, maar als ik win, kan het een grote zijn,” aldus Benoot, die met zijn winst in de Strade Bianche een grote zege boekte.

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
3 maart 2018 17:28
Tiesj met voorsprong de sterkste renner in koers, vorige week in de omloop was hij ook al de sterkste, maar had pech. Zal dit jaar heel ver komen in de Ronde, voor Roubaix is hij iets te licht.
3 maart 2018 17:33
en toch, wat had een Wellens hier kunnen doen? die was vorige week ook zo goed en dit waren voor hem ideale omstandigheden geweest ... had zo maar 1-2 voor de belgische Lotto kunnen zijn.
3 maart 2018 17:33
Slim gereden aanvallen voordat de grote komen niet de sterkste maar wel durf getoont
3 maart 2018 17:34
Mooi man. En dan die bakken met grinta op zijn met blubber besmeurde bakkes. Met lef gekoerst!
3 maart 2018 17:52
Prachtige zege! Zag nog een mooi fragment op twitter: van Aert in de laatste klim uit de pedalen, wat heeft hij ook gestreden zeg, chapeau! https://twitter.com/kingstonwheeler/status/969968381028896768
3 maart 2018 17:59
@inspector
"niet de sterkste man"
Bekijk de uitslag en ga je mond wassen met zeep. Heel veel solo gereden maar mannen als Kwiat, GVA en Gilbert op 10+ minuten gezet. Samen met Sagan de enige die op 50km van het eind nog naar voren reed, maar daarna was het blijkbaar op bij Sagan. Enkel Valverde heeft de laatste 20km sneller gereden, maar dat komt omdat hij in een goed draaiende groep zat tegen één man solo. Benoot was VERUIT de sterkste.
3 maart 2018 18:03
Je verteert het zware werk van bergen tot kasseiheuvels tot nu grintwegen, je hebt een flinke dosis explosiviteit en je hebt de grinta om anderen los te rijden. Blijft voort doen zoals je bezig bent en je kan op alle terreinen een resultaat meepikken.
Wat zullen ze genieten bij Lotto-Soudal. Twee van hun jongens die dikke prijzen pakken.
3 maart 2018 18:09
Tiesj kan eens de tour winnen ;-)
3 maart 2018 18:25
Mensen die deze overwinning toeschrijven aan afwachtend koersen van de gevestigde namen.. kots.. Deze jongen rijdt het gat dicht naar de kop om vervolgens nog bijna een minuut weg te rijden. Groot respect en wat een mooie kop.
3 maart 2018 19:17
Inderdaad puike overwinning waar NIETS aan gestolen is. Prachtig ook om WvA koers te zien maken, man wat is die diep gegaan.
3 maart 2018 19:18
Tom Boonen drukt nu al zijn stempel.
3 maart 2018 19:33
complimenten voor tiesj ... en ook voor de voorbeschouwing van wielerflits (altijd leuk om na afloop nog eens terug te kijken, net als de poll)
3 maart 2018 19:36
Wat anderen wel of niet doen heeft standaard invloed op jezelf maar dat Benoot vandaag de hardste, dapperste en ook nog slimste (ook de teamleider) was valt niet te ontkennen.

Wat ziet zijn hoofd er hier anders uit dan vandaag zeg.
3 maart 2018 20:55
En pas 23, heb het idee dat hij al jaren meedraait. Wat een prachtige winnaar.

Reacties zijn gesloten.