‘Benoît Cosnefroy op weg naar Australië, mogelijk om alsnog WK te betwisten’

maandag 19 september 2022 om 10:09
‘Benoît Cosnefroy op weg naar Australië, mogelijk om alsnog WK te betwisten’

Start Benoît Cosnefroy aankomende zondag dan toch op de wegrit van de WK? De Fransman zou aanvankelijk niet meedoen aan de mondiale titelstrijd, maar volgens L’Équipe is hij nu toch op weg naar Australië.

Cosnefroy staat als reserve op de ‘inschrijvingslijst’ van de Franse selectie en zou dus nog tot de definitieve selectie mogen toetreden. Deze definitieve selectie zal terug te vinden zijn op ‘startlijst’, die zaterdag pas naar buiten komt. Woensdag zal Thomas Voeckler het team van de Fransen echter al bevestigen tijdens een persconferentie. Dan zullen we weten of Cosnefroy inderdaad aan het vertrek staat zondag.

Cosnefroy, die volgens L’Équipe zondag op een vlucht richting Australië is gestapt en maandag op de plaats van bestemming aan zou komen, vervangt mogelijk Rémi Cavagna of Bruno Armirail, staat in het bericht. Cavagna en Armirail reden beiden de individuele tijdrit afgelopen zondag.

Dit artikel delen:

16 Reacties

Limal 19 september 2022 om 10:14

The plot thickens!

Dit zou natuurlijk goed zijn voor de spanning van de koers, maar (als er geen fysieke reden is) wel zuur voor de afvaller die dacht dat hij zou starten.

2
jappe666 19 september 2022 om 12:08

Tenzij die vooraf al gepland was door Voeckler.
Eerst aangeven dat Cosnefroy er niet bij zal zijn waardoor alle bondscoaches hun voorbereidingen hebben gemaakt met België als topfavoriet en ploeg die de koers moet dragen, terwijl het sterkste blok wat mij betreft toch wel met overmacht de Fransen zijn, zeker nu Cosnefroy er ook nog bijkomt:

Alaphilippe
Cosnefroy
Madouas
Laporte
Sivakov
Pacher
Sénéchal
Bardet

Reserve:
Cavagna
Armirail

Ik durf er niet zo direct eentje te noemen die hier 100% zeker niet kan winnen…

3

ik zoe Pacher toch echt niet winnen. Maar wel een ijzersterke ploeg hoor. Madouas zou zo maar voor een verrassing kunnen zorgen.

0
Maillot à Pois 19 september 2022 om 13:27

Pacher heeft toch wel een en ander laten zien als puncheur de voorbije Tour de France.
Het zou natuurlijk een verrassende kampioen zijn, maar kansloos acht ik hem toch niet. Dan eerder Sénéchal als minst waarschijnlijke der Fransen.

-1

Bedoel je de Vuelta? Hij reed de TdF namelijk niet. De etappes waar hij deze Vuelta goed reed waren allen dik onder de 200km (eentje zelfs maar 160km). Niet echt een WK afstand. Hij reed overigens wel degelijk inde Waalse klassiekers en dat had ik niet onthouden.

0
platteprijs 19 september 2022 om 15:52

Vreemd dat Sivakov al mag starten. Norbert Riberolle moest een jaartje wachten alvorens ze in de Belgische ploeg mocht worden opgenomen.

0
Lalsacien 19 september 2022 om 16:28

@platteprijs Sivakov had al de Franse nationaliteit. Hij had een dubbel paspoort.

1
platteprijs 19 september 2022 om 16:39

@Lalsacien oké dank je.

0
Ronellenfitsch 19 september 2022 om 10:23

Leuk spannend bericht …

0
Robin van Wijlick 19 september 2022 om 10:42

Voeckler is echt op een heel ander niveau aan het spelen. Terwijl de anderen nog aan het klaverjassen zijn, is hij al aan het pokeren. En of hij er nu bij zit of niet, het spel zal gespeeld worden.

0
Cochise 19 september 2022 om 11:39

“Mogelijk”. Als hij eerst aangeeft dat hij geen verre verplaatsing wil maken om z’n verdere seizoen niet te hypothekeren is het erg onwaarschijnlijk dat hij alsnog naar Australië reist om er drinkbussen aan te geven en kangoeroe’s te spotten.

5
Ab Normaal 19 september 2022 om 11:44

Cosnefroy is de grootste Franse kanshebber als Alaphilippe niet in goede doen is.
En misschien is dat laatste wel zo.

3
Pedalo 19 september 2022 om 12:19

Inderdaad allemaal renners die mss niet kunnen volgen als Wout of MVP gaan. Maar wel gasten die het aandurven om eerder te gaan waardoor er een andere koers ontstaat….zie vorig jaar.

0
Mooie Sjors 19 september 2022 om 12:43

Vraag mij af of Wout en Mathieu wel kunnen volgen als Cosnefroy op 1 van die hellingen wegkletst. :)

-1

Dat kunnen ze zeker wel, maar als Flip, of Bardet of Madouas er dan ook overheen klapt wordt het weer een ander verhaal.

0
Shinzawai 19 september 2022 om 12:41

Lijkt erop dat Cosnefroy niet helemaal naar Australië wilde reizen om voor Alaphilippe te knechten, maar nu misschien toch garanties heeft gekregen om voor zijn eigen kansen te mogen rijden.

3

Headlines

Populair

Materiaalzone