Bennett na nieuwe zege: “Ik had niet verwacht hier te winnen”

dinsdag 13 augustus 2019 om 17:05
Bennett na nieuwe zege: “Ik had niet verwacht hier te winnen”

foto: Cor Vos

Sam Bennett liet vandaag nog maar eens zijn snelle benen spreken in de BinckBank Tour. De Ierse kampioen bleek veruit de snelste in de straten van Ardooie, voor Jasper Philipsen en Dylan Groenewegen. “Ik kan het niet geloven, aangezien de benen niet heel erg goed waren”, zo verraste Bennett na afloop in het flashinterview.

Heel even leek de 21-jarige Philipsen op weg naar de zege, maar de Belg van UAE Emirates werd in de laatste honderd meter geremonteerd door leider Bennett. De renner van BORA-hansgrohe wist uiteindelijk nog vrij makkelijk te winnen. “Ik had niet verwacht om hier resultaat te boeken, aangezien ik me op zeventig kilometer van de streep niet echt goed voelde”, zo vertelt Bennett.

“De jongens hebben me echter de hele dag voorin gehouden, waardoor ik energie kon sparen en toch nog een resultaat kon boeken.” Voor de 28-jarige Bennett is het alweer zijn tiende overwinning van het seizoen. De Ier is al twee jaar een van de snelste sprinters van het peloton, maar blijft ook na zoveel zeges bescheiden. “Ik denk niet dat ik hier de snelste sprinter ben, maar dat maakt niet uit.”

“Je moet gewoon als eerste de eindstreep bereiken”, zo komt hij met een Cruijffiaanse uitspraak. “Ik heb ook niet het gevoel dat ik makkelijk win”, aldus Bennett, die nog niet verzadigd is. “Ik hoop nog een overwinning te boeken in deze wedstrijd, maar het is nu al een geweldige ronde. Ik wil gewoon op een goede manier eindigen met het oog op de Vuelta a España.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

pirazzi 13 augustus 2019 om 21:56
Quote:
Ik heb ook niet het gevoel dat ik makkelijk win.

Maar hij juicht wel alsof het een makkie was.

Headlines

Materiaalzone

Populair