Benjamin Eckerstorfer volgende aanwinst Soudal-Quick-Step Development Team

zaterdag 24 september 2022 om 19:06
Benjamin Eckerstorfer volgende aanwinst Soudal-Quick-Step Development Team

foto: Cor Vos

Soudal-Quick-Step Devo krijgt steeds meer vorm. Nadat eerder deze week al bevestigd werd dat Senne Hulsmans en Jan Kino in 2023 voor de opleidingsploeg van Soudal-Quick-Step (de opvolger van Quick-Step-Alpha Vinyl) uitkomen, kwam vandaag naar buiten dat het team zich versterkt met de Oostenrijker Benjamin Eckerstorfer.

Patrick Lefevere bracht het nieuws terloops naar buiten in zijn column voor Het Nieuwsblad. In zijn bespreking van de wegwedstrijden voor junioren en beloften op de WK in Wollongong, zei de grote baas van Quick-Step-Alpha Vinyl het volgende: “De Oostenrijker Benjamin Eckerstorfer – die een tijd voorop reed – kennen we ook goed. Hij gaat volgend jaar voor onze conti-ploeg rijden.”

De 18-jarige Eckerstorfer is momenteel tweedejaars junior. Zowel in de wegrit als de tijdrit van de WK eindigde hij als zeventiende in zijn leeftijdscategorie. Eerder dit jaar werd hij nationaal kampioen van Oostenrijk en eindigde hij als tweede in de Junioren Rundfahrt (2.1), een UCI-meerdaagse in zijn eigen land.

Top-vier WK junioren
In zijn column liet Lefevere ook nog doorschemeren dat Quick-Step-Alpha Vinyl de complete top-vier van het WK junioren reeds intensief volgt. Het gaat om Emil Herzog (eerste), António Morgado (tweede), Paul Magnier (vierde) en Vlad Van Mechelen (derde), die de komende twee jaar evenwel al onder contract staat bij de opleidingsploeg van Team DSM. Ook Herzog en Morgado hebben reeds een ploeg voor 2023. Zij komen volgend jaar uit voor Hagens Berman Axeon.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Samamba 24 september 2022 om 19:24

Ja no shit dat hij de top vier van dat WK al volgt, zowat elke WT ploeg doet dat hoor.

Meest opvallende van het juniorennieuws de afgelopen dagen is dat Bora Herzog verliest aan Axeon.

0
Maillot à Pois 24 september 2022 om 19:57

Ik weet niet precies wat de afspraken zijn, maar Denk gaat er alleszins van uit dat Herzog na de U23 (binnen 1 tot 3 jaar) terug naar Bora komt.
Die hebben immers geen u23 ploeg hé, enkel een kersvers samenwerkingsakkoord met Lotto-Kern Haus

0
Samamba 24 september 2022 om 21:54

NIet alleen Lotto Kern Haus, maar ook Tirol KTM. Tot dit jaar werden hun Auto Eder toptalenten gewoon direct prof (zoals Uijtdebroecks en Lurhs), maar dat werkt natuurlijk niet voor iedereen dus daarom gingen ze juist die samenwerkingen aan, zodat ze indien nodig daar hun talenten bij de beloften kunnen stallen. Dit doen ze bijvoorbeeld volgend jaar met Pajur and Kockelmann, twee grote talenten. Dan is het toch vreemd dat Herzog naar Axeon vertrekt? Het blijft een Duitser dus het kan zeker dat hij terug komt, maar het is toch opvallend te noemen. Ik zou er niet zo zeker van zijn.

0
Maillot à Pois 24 september 2022 om 22:20

Uijtdebroeks en Lührs zijn volgens mij de enige 2 die rechtstreeks prof werden. Andere talenten gingen naar andere u23 ploegen, Hajek naar Trinity bvb. Gezien het grote talent van Herzog liep hij vorig jaar al in de kijker en lijkt het me waarschijnlijk dat er al vroeg een deal met Axeon was, voor Bora die samenwerkingsverbanden sloot. Maar dat is slechts een vermoeden, zeker ben ik niet.

0
thomasjaarsma 25 september 2022 om 06:00

Hajek en Schrettle gaan beide naar tirol Ktm. beide van Trinity. afgekomen van Team auto eder

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone