Ben O’Connor richt zich opnieuw op de Giro: “Wil revanche nemen”

donderdag 17 januari 2019 om 15:33
Ben O’Connor richt zich opnieuw op de Giro: “Wil revanche nemen”

foto: Cor Vos

Ben O’Connor leek vorig jaar op weg naar een verrassende top 10-notering in de Giro d’Italia. Sterker nog: de 23-jarige Australiër hoefde nog maar twee bergetappes te overleven. In de negentiende rit naar Bardonecchia ging het echter fout: O’Connor viel én brak zijn sleutelbeen. “Ik wil daarom terugkeren naar de Giro”, zo laat hij weten in een uitgebreid interview met Cyclingnews.


O’Connor ontpopte zich vorig jaar in de Tour of the Alps al tot klimrevelatie. De renner van Dimension Data won de derde etappe naar Merano, na een knappe solo. Toch waren de verwachtingen voor de Giro niet hooggespannen. De jonge Australiër bleef echter twee weken lang in het spoor van hoofdrolspelers als Simon Yates, Chris Froome en Tom Dumoulin.

Hierdoor begon hij de negentiende rit naar Bardonecchia als nummer twaalf in het klassement, op slechts 45 seconden van de nummer tien in de stand. O’Connor was in die negentiende etappe daadwerkelijk op weg naar een top 10-notering, toen hij viel in de afdaling van de Colle delle Finestre.

Ben O’Connor wint in de Tour of the Alps – foto: Cor Vos

“Val was mijn eigen schuld”
Het gevolg: een sleutelbeenbreuk en het einde van een – tot dan toe zeer succesvolle – Giro. “Ik baal er nog altijd van, want het was mijn eigen fout”, kijkt O’Connor terug op zijn crash. “Ik wilde op dat moment gewoon te graag. Ik had niet in paniek moeten raken.”

O’Connor wil in 2019 dan ook maar één ding: wél bij de eerste tien eindigen van La Corsa Rosa. “Ik ben er klaar voor”, zo laat hij weten. “Ik wil revanche nemen, omdat ik voel dat ik nog wat heb goed te maken. Ik weet dat ik het kan, maar uiteraard is er ook twijfel. Maar ik ben pas 23 jaar oud”, aldus de jonge klimmer.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Kannibaal van Schepdaal 17 januari 2019 om 15:58

Ik schat Dumoulin, Roglic, Yates, Nibali, Bernal, Lopez, Landa, Valverde en Zakarin toch hoger in. Dan zitten we al aan negen. Met ook nog Jungels, Carapaz (helper?), Formolo, Gallopin, Chaves (helper?), Mollema, Aru, Bilbao (helper?), Izagirre (helper?), Kelderman (helper?), Pozzovivo (helper?) etc. worden de plaatsjes in de top van het klassement wel heel duur. Top 15 lijkt mij een realistischere ambitie. Een toptienplaats voor een renner als O’Connor zou dit seizoen wel eens makkelijker kunnen zijn in de Tour dan in de Giro. Maar op zich is het mogelijk.

Groningen 17 januari 2019 om 18:21

Er starten inderdaad een man of 10 die in principe podium zouden moeten kunnen rijden, top 10 voor O’connor zal dit jaar dus heel lastig worden

Mwielerfan 19 januari 2019 om 10:07

En die zijn allemaal in vorm, vallen niet etc

Romāns Vainšteins 17 januari 2019 om 16:26

Zonder die sleutelbeenbreuk was het een prima gegadigde voor de Zubeldiaaward geweest. Moet eerlijk zeggen dat die hele Ben O’Connor me bijzonder weinig tot geen moer zegt. Omdat het een hele jonge gast is heeft zo’n ‘schat ik hoger in’-lijstje al minder zin, heb m op de radar nu.

Gladiool 17 januari 2019 om 16:31

Mwah, hij reed tijdens de Giro toch wel redelijk in het oog. Ook omdat ie gewoon prima meedeed in het jongerenklassement. En wat ik me meen te herinneren probeerde hij ook wel echt vaker aan te vallen.

rahimns 17 januari 2019 om 16:36

Als O’Connor je weinig zegt vraag ik me af in hoeverre je het wielrennen nou echt serieus volgt. Hij was in de giro maar ook in een aantal koersen daarvoor toch zeer aanwezig en zeker zichtbaar.

Romāns Vainšteins 17 januari 2019 om 16:58

Wielrennen is niet serieus maar voor de lol, ik zit nooit om statistieken- en uitslagensites en ben redelijk selectief met wat ik kijk. Moet dus iemand echt in de koers (goed) bezig gezien hebben om te weten wie het precies is. Bij die hele jonge gasten kan het dus wel even duren. De volgende renners zeggen mij ook niet heel erg veel > De Tier / Hofstede / Olivier / Powless / Vinnegaard. Zou ze er niet uitpikken nog

richieportefan1 17 januari 2019 om 17:15

hij reedt ook heel goed in de tour of the alps

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Tour de France 2019

Materiaalzone

Populair