Ben O’Connor schrapt Parijs-Nice en kiest voor Tirreno-Adriatico

donderdag 2 maart 2023 om 17:35
Ben O’Connor schrapt Parijs-Nice en kiest voor Tirreno-Adriatico

foto: Cor Vos

AG2R Citroën zal het in Parijs-Nice (5-12 maart) moeten doen zonder Ben O’Connor. De Australische klimmer moest afgelopen weekend wegens griep verstek geven voor de Faun Ardèche Classic en Faun Drôme Classic en blijkt nog niet voldoende hersteld. De ploeg stelt O’Connor wel op in Tirreno-Adriatico.

O’Connor eindigde dit jaar al als zevende op het Australisch kampioenschap en werd in de Santos Tour Down Under zesde. Op Europese bodem koerste hij nog niet in 2023. Hij zou eigenlijk zijn opwachting maken in het Franse tweeluik Faun Ardèche Classic-Faun Drôme Classic, maar O’Connor moest wegens griep passen.

Nu blijkt de 27-jarige klimmer ook niet klaar voor deelname aan Parijs-Nice. O’Connor was binnen de ploeg van AG2R Citroën de aangewezen renner om een goed klassement te rijden. Die eer lijkt nu weggelegd voor Aurélien Paret-Peintre. De 26-jarige Fransman won dit jaar al een rit in de Tour des Alpes Maritimes et du Var en werd er tweede in het eindklassement. Vorig jaar was Paret-Peintre bovendien al tiende in Parijs-Nice. (donderdag 2 maart 11.41 uur)

Update

In Tirreno-Adriatico is O’Connor wel van de partij, laat AG2R Citroën weten. Die rittenkoers begint een dag later met een individuele tijdrit van ruim 11 kilometer in Lido di Camaiore. O’Connor voegt zich daar bij een groot deel van de groep die twee dagen eerder ook Strade Bianche rijdt, waaronder Greg Van Avermaet en Trofeo-Laigueglia-winnaar Nans Peters. (donderdag 2 maart 17.35 uur)

Dit artikel delen:

4 Reacties

xistnc 2 maart 2023 om 17:39

Op zich wel logisch. Je kunt ze immers niet allebei rijden.

1
Jean Dumas 2 maart 2023 om 11:46

Beetje magere selectie

0
VreuRoma013 2 maart 2023 om 13:40

Ik mis Bouchard

0
Shinzawai 3 maart 2023 om 12:44

Die gaat wellicht naar Catalonië. Zonder tijdrit en met veel klimwerk zou die koers hem beter moeten liggen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone