Beloftevolle klimmer Jan Maas stagiair bij LottoNL-Jumbo

Beloftevolle klimmer Jan Maas stagiair bij LottoNL-Jumbo

foto: SEG Racing Academy

dinsdag 10 juli 2018 om 11:27

Jan Maas krijgt de komende maanden de kans om zich in de kijker te rijden van LottoNL-Jumbo. De 22-jarige renner van SEG Racing Academy zal als stagiair van de Nederlandse WorldTour formatie onder meer de Tour of Utah (6-12 augustus) en de Colorado Classic (16-19 augustus) betwisten.

De beloftevolle klimmer is op de ploegsite van LottoNL-Jumbo uiteraard in zijn nopjes met de aangeboden kans. “Ik heb hier heel hard voor gewerkt. Het is mooi als je de erkenning krijgt van zo’n grote ploeg. Voor mijn ontwikkeling is het goed om me te meten op een hoger niveau, in een nog professionelere omgeving. Ik ben er echt trots op dat ik de komende tijd het shirt van LottoNL-Jumbo mag dragen”, zo laat Maas weten.

Ploegleider Merijn Zeeman – die op dit moment actief is in de Tour de France – laat weten dat de ploeg Maas al langer op de radar had staan. “Naast dat hij zich goed ontwikkelt als klimmer, laat hij ook zien als knecht te kunnen fungeren. Door hem een stagecontract aan te bieden, krijgen we de mogelijkheid om hem als renner en mens beter te leren kennen.”

Maas zal op trainingskamp in het Oostenrijkse Kühtai – waar onder meer George Bennett, Danny van Poppel en Jos van Emden zich zullen voorbereiden op de tweede seizoenshelft – aansluiten bij de ploeg.

Dit artikel delen:

12 Reacties

jvh93 10 juli 2018 om 11:33

Goeie zaak! Al weet ik niet of hij ook echt al klaar is voor een overstap naar de Worldtour (maar dat dacht ik van Eenkhoorn ook en die doet het meer dan prima).

HoofdIsVrij 10 juli 2018 om 11:42

Opvallend dat Maas wel een echte kans krijgt en de Vries niet. De Vries lijkt mij toch talentvoller.

kiryienka 10 juli 2018 om 11:50

@Hoofdisvrij De Vries heeft het jongereklassement gewonnen van de Topcompetitie dus die heeft sowieso een stageplek…

HoofdIsVrij 10 juli 2018 om 11:52

@kiryienka
Dat weet ik, maar hij maakt volgens insiders (Youri) geen kans op een daadwerkelijk contract.

defietser 10 juli 2018 om 11:54

Haal een Stan Dewulf of Jasper Philipsen! De Belgische markt

kiryienka 10 juli 2018 om 11:56

@Hoofdisvrij
Oke, dat wist ik niet. Dan ben ik het met je eens, Maas is toch zeer wisselvallig.

kelderfan 10 juli 2018 om 11:56

Hartthijs De Vries heeft toch ook een stagecontract en die zie ik ook wel in Utah rijden.
Maar die Jan Maas is echt een sterke renner en dat heeft hij toch laten zien Ronde de l’Isard en Giro Ciclistico d’Italia, waar hij Stephen Williams uit wind hield en aan een zege hielp in de Ronde de L’Isard.

rahimns 10 juli 2018 om 12:00

Het gaat hier om een stageperiode…. niemand wordt gehaald of krijgt bij voorbaat al een contract. Gewoon eerst maar eens afwachten hoe die jongens het doen de komende maanden. En altijd goed dat ook Nederlandse talenten een kans krijgen. Dat blijft voor de grootste Nederlandse ploeg altijd de kern. Dat sluit eventuele Belgische of andere aanwinsten niet uit. Ben benieuwd hoe Maas het doet in die Amerikaanse koersen.

storm-biker 10 juli 2018 om 12:38

Hopelijk komt er, al dan niet bij een andere ploeg, een contract uitrollen voor Maas.
SEG levert wel even wat af dit jaar, Julius van den Berg natuurlijk al overgestapt.
Cees Bol, Stephen Williams en Edoardo Affini rijden waarschijnlijk volgend jaar ook bij de profs.

jvh93 10 juli 2018 om 12:41

SEG levert ieder jaar weer een aantal beloften af aan profploegen. In mijn ogen een van de beste opleidingsteams van de afgelopen jaren

Spinergy 10 juli 2018 om 13:19

Dacht dat hij in GTST speelde….

west 10 juli 2018 om 16:35

Niks ten koste van Jan Maas, maar is er bij Lotto-Jumbo geen behoefte aan hardrijders en kasseienvreters, dat ze weer nog een klimmertje uitnodigen?

Headlines

Materiaalzone

Populair