‘Beloftevolle Gino Mäder koerst in 2021 niet voor Qhubeka ASSOS’

vrijdag 27 november 2020 om 08:37
‘Beloftevolle Gino Mäder koerst in 2021 niet voor Qhubeka ASSOS’

Gino Mäder met Ide Schelling - foto: Cor Vos

Gino Mäder zal volgend jaar niet meer uitkomen voor de Zuid-Afrikaanse WorldTour-formatie NTT Pro Cycling (in 2021 Qhubeka ASSOS), zo schrijft Neue Zürcher Zeitung. De beloftevolle Zwitserse klimmer kan ergens anders een ‘lucratief contract’ tekenen, zo klinkt het.

Qhubeka ASSOS is er de voorbije dagen in geslaagd om meerdere renners te behouden voor 2021. Zo heeft Europees kampioen Giacomo Nizzolo zijn handtekening gezet onder een nieuw contract. Daarnaast blijven onder meer Victor Campenaerts, Domenico Pozzovivo, Michael Gogl, Andreas Stokbro, Max Walscheid en Dylan Sunderland de ploeg trouw.

De WorldTour-ploeg heeft ook al enkele nieuwkomers gepresenteerd, maar Mäder lijkt dus de omgekeerde weg te bewandelen. Bahrain McLaren (volgend jaar actief als Bahrain Victorious) lijkt de volgende werkgever te worden van de 23-jarige renner, die vorig jaar zijn debuut mocht maken op het allerhoogste niveau.

Vuelta a España
Mäder was een van de ontdekkingen van de voorbije Vuelta a España. De ranke Zwitser liet zich in meerdere bergetappes opmerken, werd twintigste in het eindklassement maar bovenal tweede in de laatste bergetappe met finish op Alto de la Covatilla. Alleen David Gaudu bleek die dag een sterkere vluchter.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Turtlehead 27 november 2020 om 08:46

Bahrein gok ik.

0
Maillot à Pois 27 november 2020 om 08:58

Beredeneerde gok, want het staat ook zo in het artikel? ;-)

0
Michelangelo 27 november 2020 om 09:03

Jammer voor Qhubeka. Wat deze jongen in de Vuelta liet zien was veelbelovend.

Maar ik vrees dat deze ploeg een beetje het afvoerputje wordt van de WT komend jaar. Met renners die voor de keuze staan om contractloos te zijn, naar het procontinentale niveau te vertrekken of via deze ploeg toch in de WT kunnen blijven.

Hopelijk lukt het de ploegleiding om er een lekker offensief fietsende ploeg van te maken!

0
Chris Van Uden 27 november 2020 om 09:08

Wat jij benoemt zou ook zomaar eens een succesformule kunnen zijn. Renners die zich willen bewijzen en willen laten zien dat ze in de WT thuishoren, met als doel weer een stapje hogerop te maken

0
Polleke 27 november 2020 om 09:14

De eerste ‘ploegleider’ die slechte coureurs beter maakt is nog niet geboren…. alle voorbeelden uit de geschiedenis bleken uiteindelijk foefelaars te zijn…
Laat maar komen als deze stelling niet klopt…

0
Michelangelo 27 november 2020 om 09:33

Hoop dat je gelijk hebt Chris. Maar wat Polleke roept heeft ook een kern van waarheid.

Gelukkig is wielrennen een sport waarin lang niet altijd de sterkste wint, maar waarin je met de manier van koersen ook minder sterke renners kans op succes kunt geven. En het mag duidelijk zijn dat van deze ploeg eigenlijk alleen Nizzolo een kans heeft tussen de sterkste mannen van het peloton.

Wie niet sterk is moet slim zijn. Hopelijk krijgen ze dat voor elkaar bij deze ploeg, die sind Riis weg is voor mij echt wel weer de gunfactor heeft!

0
harryjohan71 27 november 2020 om 09:48

@Chris van Uden De renners die nu naar deze ploeg gaan, zijn niet goed genoeg bevonden door de andere WT ploegen. Om successen te behalen is kwaliteit toch het belangrijkste. Op het eerste gezicht ontbreekt dit gewoon in deze ploeg. Als dit toch het geval blijkt te zijn hebben alle andere ploegen zitten te slapen. Persoonlijk kan ik me dit bijna niet voorstellen.

0
Chris Van Uden 27 november 2020 om 10:12

Ik ga met beide stellingen mee. Het kan natuurlijk ook dat een renner op een andere manier mag rijden bij de andere ploeg. Bv. meer een vrije rol dan strak orders opvolgen tbv de kopman. Maar wat Polleke zegt draagt zeker een grote kern van waarheid in zich. Misschien dat ik wat dat betreft te naïef was in mijn eerste reactie ;)

0
Panache 27 november 2020 om 10:12

Slechte coureurs beter maken? Dat mondt toch gewoon weer uit in een woordspelletje en is zo zinloos. Roglic (en ook Dumoulin 2015-2018) zou je kunnen noemen, maar dat wordt dan gecounterd als de potentie die er altijd al was volledig tot wasdom laten komen. En deze coureurs waren niet slecht, ze waren slechts slecht in hetgeen waar ze nu in uitblinken. Of je noemt een Mosca, maar die wordt onterecht nu nog steeds als pelotonvulling gezien terwijl hij forse stappen zet op zijn 27e. Feit is dat er renners zijn die in een bepaalde omgeving goed gedijen (of juist niet) en dat staat absoluut los van niet toelaatbare methoden.

0
Chris Van Uden 27 november 2020 om 09:05

Benieuwd welke ploeg dit gaat worden, is wel een renner met potentie. Hopelijk niet Bahrein.

0
Maillot à Pois 27 november 2020 om 09:26

Eerder was ook FdJ genoemd.
‘k zou hem ook liever daar zien, maar de geruchten rond Bahrein zijn nu al een tijdje heel hardnekkig.

0
lander luypaert 27 november 2020 om 09:29

FDJ heeft hun ploeg rond. Bahrian is nu toch niet echt een ploeg waar jonge renners doorbreken.

0
HoofdIsVrij 27 november 2020 om 09:51

Dan heb je een nieuwe Zwitserse sponsor en Zwitserse fietsen gaat je Zwitserse talent weg… :(

0
ThorHushovd 27 november 2020 om 11:39

Zeg dat wel. Gaat echt wel een afknapper zijn voor de sponsor en fietspartner.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone