Belkin gaat langer door met Bol, Garate en Martens

zondag 29 september 2013 om 18:27

Het Belkin Pro Cycling Team heeft de contracten van drie van zijn renners verlengd. De Nederlandse WorldTour-formatie gaat een jaar langer door met onze jonge landgenoot Jetse Bol en met de Spaanse veteraan Juan Manuel Garate. Het contract van de Duitser Paul Martens is dan weer met twee seizoenen verlengd.

“Ik ben superblij. Ik wilde echt bijtekenen, want ik heb absoluut geen reden om weg te gaan”, aldus de 24-jarige Bol. “Ik heb het onwijs naar mijn zin in deze ploeg. Ik heb dit jaar stappen gemaakt en hoop die lijn door te trekken. De Vlaamse voorjaarsklassiekers spreken mij het meest aan. Ik heb dit jaar goed mijn werk kunnen doen in die wedstrijden en wil op dat gebied doorgroeien.”

Ploegleider Nico Verhoeven is eveneens tevreden met de contractverlenging van Bol. “Jetse heeft de afgelopen twee jaar in de schaduw van de kopmannen goed werk geleverd en duidelijk stappen gemaakt. We zijn heel tevreden over zijn inzet en manier van koersen. Hij ontwikkelt zich nog steeds en we verwachten dat hij volgend jaar weer van toegevoegde waarde zal zijn voor de ploeg.”

Ook voor Martens en Garate heeft Verhoeven woorden van lof. “Paul heeft zich dit jaar echt bewezen in de heuvelachtige etappekoersen. Hij heeft laten zien dat hij een van de beste renners in zijn soort is en dat hij ook iemand is om rekening mee te houden in de eendagskoersen op WorldTour-niveau. Juanma is in de grote rondes en zware etappekoersen een echte wegkapitein. Hij heeft dit jaar niet echt een uitschieter gehad en viel daardoor misschien niet zo op, maar achter de schermen weten we precies hoe belangrijk hij is.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair