Belgische bondscoach lovend over zijn selectie: “We hebben collectief sterk gepresteerd”
foto: Cor Vos
zondag 5 november 2023 om 17:36

Belgische bondscoach lovend over zijn selectie: “We hebben collectief sterk gepresteerd”

Bondscoach Sven Vanthourenhout was na afloop van de Europese titelstrijd bij de elite mannen zeer blij met het optreden van de Belgen. Michael Vanthourenhout soleerde op het modderige parcours van Pontchâteau naar een nieuwe Europese titel, na zeer goed ploegenspel in de openingsronde.

Eli Iserbyt liet in de eerste ronde namelijk een gat vallen, waarna Vanthourenhout begon aan een lange en wat later bleek succesvolle solo. “Het mag zeker benadrukt worden dat de Belgen collectief sterk gepresteerd hebben”, reageerde de bondscoach na afloop voor de camera van Sporza. “Zeker de jonge mannen hebben hun verantwoordelijkheid genomen en niets verkeerd gedaan in het begin.”

“Het was heel mooi om te zien dat ook de andere renners uit andere ploegen het moment lieten en niet richting Vanthourenhout reden. Dat gaf Michael veel vertrouwen. Ik ben er ook van overtuigd dat het in de toekomst nog wel eens in de andere richting zal zijn. Michael laat in de tweede koershelft zien dat hij het kon houden, maar daar heb ik in het begin toch even aan getwijfeld.”

Man voor de grote momenten
Vanthourenhout viel echter niet stil en veroverde zo een tweede opeenvolgende Europese titel. De 29-jarige coureur is bovendien ook de huidige Belgische kampioen in het veld, en dus mogen we Michael Vanthourenhout wel bestempelen als een kampioenschapsrenner. “Stilaan is Michael op zijn manier aan een mooi palmares aan het bouwen”, spreekt zijn naamgenoot vol lof.

“In een dik jaar tijd pakt hij drie titels en dat is heel sterk, zeker in een generatie als deze. Je moet je momenten nemen als ze zich voordoen en dat doet hij. Ik had hem niet bovenaan op mijn lijstje gezet, maar het is en blijft Michael Vanthourenhout. Dat is duidelijk.”

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
10 Reacties
Sorteer op:
5 november 2023 17:43
Mja, ze hebben collectief gepresteerd. Ze hebben collectief afgestopt toen Vanthourenhout ging en zijn dan ook collectief naar de achtergrond verdwenen.
  5 november 2023 18:02
  Inderdaad kolder dit. Als je collectief sterk zou zijn geweest, laat je dat gat vallen om, als je concurrenten zich leeg hebben gereden in de achtervolging, genadeloos toe te slaan en de overige twee podiumplaatsen op te eisen. In de breedte was dit juist een verrassend zwak optreden, met maar één renner in de top 5.
  5 november 2023 18:31
  Ze hebben goed collectief gereden maar zelden in een veldritkampioenschap zo weinig Belgen vooraan gezien als in de tweede wedstrijd helft van dit ek.
  5 november 2023 19:52
  Ze hebben het collectief gebruikt om de wedstrijd te winnen, dat is het enige waar een bondscoach in deze sport vat op heeft. Dat de Belgen in de 2e wedstrijdhelft werden weggereden vanwege een mindere dag, daar kan de BC niet aan doen.
6 november 2023 09:51
Is dit cabaret?? Vanthourenhout was top. Iserbyt liet een gaatje vallen en voor de rest was iedereen dramatisch slecht.
5 november 2023 19:40
Zonder Vanthourenhout was het gewoon een slechte wedstrijd van de belgen, buiten dat Iserbyt 30 seconden heeft afgestopt was er helemaal geen collectief nodig, dat is doorgaans sowieso weinig in een veldrit.
5 november 2023 21:00
Enkel en alleen aan Vanthourenhout te danken deze titel. Voor hetzelfde geld had die vandaag zo’n inzinking gekend als vorig weekend, dan was mooi aangetoond dat de bondscoach hier quatsch praat. Ik zou me eerder zorgen maken dat deze kampioenscross de slechtste uitslag is vanuit Belgisch oogpunt, ten opzichte van alle eerdere verreden klassementscrossen dit seizoen.
  5 november 2023 21:15
  Het waren vooral Sweeck en Kuypers die tegenvielen. Dit soort moddergestoemp met wisselende omstandigheden is niets voor Iserbyt en Nys liet op de Koppenberg al uitschijnen dat dit kampioenschap hem eigenlijk niet boeide.
5 november 2023 17:43
Zijn donderspeech en mediacampagne is geland, nu nog Iserbyt die in de omloop start en we zijn er.
  5 november 2023 18:58
  Ik vind net dat dit kampioenschap zijn ongelijk aangetoond heeft.
  De renners van Pauwels hebben ondanks de kritiek beter gepiekt naar dit kampioenschap dan de mannen van teams als Alpecin en Baloise die het zogezegd veel beter voor elkaar hebben.

Reacties zijn gesloten.