Belgisch kampioen Dries De Bondt: “In BinckBank Tour in steun van Mathieu”

Belgisch kampioen Dries De Bondt: “In BinckBank Tour in steun van Mathieu”

© Cor Vos

dinsdag 29 september 2020 om 11:09
Interview

Dries De Bondt mag zich sinds vorige dinsdag Belgische kampioen noemen. Maar dat doet de Oost-Vlaming niet zweven. “De eerste drie etappes in deze BinckBank Tour probeer ik energie te sparen, zodat in de beslissende ritten voor het klassement Mathieu van der Poel zolang mogelijk kan bijstaan.”

De Bondt komt nog één keer terug op zijn triomf in Anzegem van vorige week. “Wat me pleziert is dat ik nu ervaar dat het peloton mij deze tricolore gunt. En dat ik hem niet gestolen heb. Ja, het was een speciale koers (De Bondt was de sterkste van een vroege vlucht, red), maar ik ben toch niet op een diefje kampioen geworden, hé.”

Onderschatte renner
Mathieu van der Poel, samen met De Bondt aanwezig op de persconferentie, bevestigde graag. “Dries heeft zó hard naar dat BK toegewerkt. De Tirreno reed hij met één doel in het achterhoofd, Belgisch kampioen worden. Bij ons in de ploeg was niemand verrast van zijn prestatie. Hij blijft trouwens een onderschatte renner.”

“Renners die samen met hem koersen, weten het wel”, lacht Van der Poel. “Het grote verschil met andere toppers is dat Dries een iets andere koersstijl heeft. Hij valt aan, woekert soms teveel met zijn krachten. Maar geloof me, mocht hij altijd op een resultaat focussen, rijdt hij in alle grote koersen top tien.”

Parijs-Tours
De Bondt rijdt de laatste vier weken van het seizoen een gelijkaardig programma als dat van zijn kopman. Weliswaar zonder de Amstel Gold Race, maar mét Parijs-Tours in datzelfde weekend. Maar eerst deze BinckBank Tour, waarin hij zijn debuut maakt in de driekleur. “Met twee nationale kampioenen in dezelfde ploeg zullen we wel geviseerd worden”, lacht De Bondt. “Maar we gaan het niet aan ons hart laten komen.”

“Met Mathieu hebben we de topfavoriet voor het eindklassement in onze rangen. Met Tim (Merlier, red) de sprinter voor de eerste en de derde etappe. Zelf wil ik vooral ver komen in de twee etappes die bepalend zullen zijn voor het klassement. Als we er diep in de finale met ons tweeën nog bij zijn, hebben we twee kaarten om mee te spelen…”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Chasse_patate 29 september 2020 om 11:13

Mag dat wel van Wuyts, een Belg als knecht voor een Nederlander.

Turtlehead 29 september 2020 om 11:22

Als ie maar wel heel vaak eigen kans mag gaan én als Matje maar wel genoeg terugdoet.

Murcia 29 september 2020 om 11:28

Wuyts heeft al zijn aandacht nu nodig voor het maken van een voodoo-poppetje van Roglic. En van het weekend gaan we vast wel horen dat ook de Plus niet ontkomt aan het tragische lot van Belgen in nederlandse dienst. Waarschijnlijk aangevuld met de heilge overtuiging dat Laurens vorig jaar de Tour had kunnen winnen ipv te knechten voor Kruijswijk.

Barry Batsbak 29 september 2020 om 11:55

Hahahaha, een Voodoo-poppetje ook. Dus als Roglic in de Vuelta stuiptrekkend op de fiets zit dan weten we dat Wuyts in de commentaarcabine met een stanleymesje onder zijn nagels zit te wroeten? MW; Oehlalalalalala, zie jij wat ik zie José? Roglic zit bekken te trekken op de fiets, zou hij niet in orde zijn? JdC; Goh ja, hij heeft 't even lastig zeker?

Wheely 29 september 2020 om 11:14

“Amai, De Belgische kampioen in steun van ene Hollander!”

Deo 29 september 2020 om 11:17

Sterke beer, altijd al gezien sinds zijn eerste jaar bij Corendon. Inderdaad iemand die niet aarzelt om met zijn krachten te smijten.

Franco Ballerini 29 september 2020 om 11:41

Ja, prachtige renner die vorig jaar ook mooie dingen heeft laten zien. Eerlijk gezegd was hij mij daarvoor nooit opgevallen.

Thoin 29 september 2020 om 11:52

@franco

Won vier jaar geleden een eerste keer Halle-Ingooigem, viel daar misschien wel 6x aan en won dan nog de spurt van Keukeleire.
Toen had je al door dat het gene gewone was. Jaar daarna vooral geknecht voor WVA bij Willems en dan de overstap naar Corendon gemaakt en wat een twee seizoenen…

Fort 29 september 2020 om 11:32

Toch echt mooi om beide kampioenen in deze ronde zij aan zij te zien strijden.

Speedyvreter 29 september 2020 om 11:51

Toppertje die Dries. Ik heb ‘m in m’n Scorito team iig.

Headlines

Materiaalzone

Populair