Beenblessure hindert Joris Nieuwenhuis

donderdag 30 november 2017 om 13:20
Joris Nieuwenhuis

Joris Nieuwenhuis - Foto: © Cor Vos | Team Sunweb

Veldrijder Joris Nieuwenhuis kampt sinds een maand met een blessure aan zijn linkerbeen. Dat vertelt hij aan De Gelderlander. De oorzaak voor de problemen is vooralsnog niet gevonden.


Eind oktober begonnen de klachten tijdens de Superprestige-cross van Ruddervoorde. “Mijn linkerbeen verzuurde ineens. Het zorgde niet meteen voor paniek, want ik dacht in eerste instantie aan een mindere dag”, legt hij uit. “Twee weken later, in Gavere, kreeg ik opnieuw last. Ook toen maakte ik me nog geen grote zorgen. Het was een modderig parcours, dus er moest veel gelopen worden. Dat is zwaar.” Maar ook tijdens de wereldbekerwedstrijd in het Duitse Zeven bleven de problemen aanhouden. In de tweede ronde moest Nieuwenhuis afstappen. “De start was goed. Na de eerste ronde reed ik vooraan. Daarna sloeg de verzuring opnieuw toe. Frustrerend, want er was geen aanleiding voor.”

Regerend wereldkampioen bij de beloften Nieuwenhuis rijdt dit seizoen de Superprestige-crossen bij de profs. De wereldbekerwedstrijden rijdt hij bij de beloften. Nu heeft hij een rustperiode van twee weken. Begin februari hoopt hij tijdens het WK Veldrijden in Valkenburg zijn wereldtitel bij de beloften te verdedigen. Dan zal hij wel eerst hersteld moeten zijn. “Het moet snel duidelijk worden wat er precies aan de hand is. Dan pas kan ik eraan werken”, legt hij uit. “We zijn druk bezig met onderzoeken en ik kan terecht bij een specialist in Veldhoven. Hopelijk krijg ik volgende week uitsluitsel.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

SolerEritrean 30 november 2017 om 13:23

Ai, klinkt als de knik in de liesslagader, zeker aangezien hij daarvoor bij het gespecialiseerd centrum in Veldhoven langsgaat. Zijn verschillende gradaties in, als er al liesslagaderweefsel beschadigd is is het een zeer zware operatie waarbij ze je liesslagader dienen te ‘patchen’.

schipperaar 30 november 2017 om 14:21

@se
Misschien toch iets alternatiefs ipv naast een zware ook nog een riskante operatie. Komt vaker voor bij statische sport als wielrennen, ander zadel kan al wonderen doen maar ook schoolslag zwemmen rekt de boel lekker op, als triatlether, weliswaar de halve, nooit last gehad, ratdraaien lukte me niet.

SolerEritrean 30 november 2017 om 14:47

Eigen wielercarrière is er ook door gestopt, zeer frustrerende blessure! En inderdaad op lange-termijn weinig resultaten van onderzoeken.

schipperaar 30 november 2017 om 15:01

@se
Had waarschijnlijk ongemerkt baat bij zwemmen(open water) al was mijn einde carriere me rug, was ik nou maar naar Sickesz gegaan..
Israel wekt meer reacties op, is Joris heel ver weg niet vanJoodse afkomst?

assen 30 november 2017 om 15:37

Ai, had Kruissie ook niet zoiets? Kop op Joris!

MatthiasVDH 30 november 2017 om 15:49

@assen
Van Kruijswijk was het een aangeboren afwijking dacht ik. Bij Nieuwenhuis is het iets waar hij vroeger nooit last van had.

schipperaar 30 november 2017 om 16:16

@matthias
Cross is intensiever dan weg waar misschien meer bloeddoorstroming nodig is of misschien de combinatie lopen/fietsen op en af nog niet helemaal gewoon, misschien een betere opwarming Joris zodat voluit starten like vdp geen problemen oplevert.

teunster 30 november 2017 om 23:08

Ik wens deze jongeman alle goeds en sterkte!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.