Bauke Mollema kijkt niet uit naar slotrit: “Wat een waardeloze transfer”
Foto: Cor Vos
zondag 28 mei 2023 om 10:14

Bauke Mollema kijkt niet uit naar slotrit: “Wat een waardeloze transfer”

Bauke Mollema had gisteren gehoopt iets van zijn tijdrit te maken, maar besluit de Giro finaal toch zonder echt in de buurt te komen van een ritzege. Op de koop toe moet hij net als het hele peloton nog een afstand van iets meer dan 700 kilometer naar Rome overbruggen voor de slotrit.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Wat een waardeloze transfer”, zegt Mollema daarover in gesprek met Eurosport. “Heel jammer dat we die kant nog op moeten, maar dat is de Giro.”

Ook over zijn tijdrit was de Nederlander allesbehalve tevreden. “Ik begon goed, maar eindigde minder. Nochtans startte ik naar mijn gevoel niet superhard. Op de slotklim probeerde ik op de limiet te rijden, in de hoop top tien te rijden. Maar na vijf minuten was het klaar. Het was harken tot de top, maar er zat niets in.”

 
25 Reacties
Sorteer op:
28 mei 2023
Denk dat behalve een handvol renners die naar het podium mogen (moeten) niemand achter deze verplaatsing staat…en al helemaal niemand van de staffleden die de transfert in voertuigen allerhande afleggen. In een sport die een groen imago uitdraagt zou hier zeker iemand op de rem mogen staan…Op de UCI moeten we alvast niet rekenen, die verkneukelen zich nu al op het banket in Rome…
28 mei 2023
Die transfer is ook volstrekt overbodig, had een laatste rit in de buurt gepland, voor de renners beter, en ook iets met een CO2 afdruk waar de organisatie zegt dat ze zich mee bezig houdt (iets met die helikopters). Volstrekt onzinnig dus. Jammer dat Bauke z’n giro een beetje tegenvalt.
Maar ook hier geldt, je wist het van tevoren...
Net zoals met de klagers over de tijdrit: je wist het van te voren, had er toen iets over gezegd en niet op het moment van de transfer. En je hebt altijd de keuze niet deel te nemen of de transfer niet te maken. Om nou te zeggen "maar dat is de Giro" is ook weer onzin: in de Tour zijn dergelijke verplaatsingen ook gemaakt (Alpe d'Huez - Paris doe je ook niet in een uurtje). Neemt overigens niet weg dat dit soort verplaatsingen voor 1 etappe volstrekt onzinnig zijn. De UCI zou dit soort dingen ook moeten ontmoedigen: als een renner een bidon of een lege verpakking weggooit krijgt die een boete vanwege "het milieu" maar heel het circus 700 km met dieseltrucks en bussen verplaatsen voor 3 uurtjes peddelen in Rome is geen enkel probleem?
  28 mei 2023
  Ik stel voor dat je na bekendmaking van het parcours elke renner 6 uur lang over elke geplande kilometer uithoort. Wat een gezever dat iedereen vooraf blijkbaar al zn gehele mening klaar moet hebben en daar exact naar moet handelen. Zo werkt het niet.
28 mei 2023
Toch mooi hoe vastgeroest het oude wielrennen zit op dit forum. Mollema doet zijn beklag over de bizar lange transfer en iedereen valideert zijn uitspraak aan het niveau van zijn resultaten deze Giro. Als je wint mag je jouw beklag doen over een 700km transfer, als je verliest moet je je bek houden. Wielrennen en haar volgers op zijn best.
  28 mei 2023
  Haha, goed punt.. We zijn allemaal een beetje Johan Derksen hier op het forum..
  29 mei 2023
  Ja, die Derksen cum suis zijn een goed voorbeeld, maar niet heus.
28 mei 2023
Voor Mollema ook een teleurstellende Giro. Dit verklaart waarschijnlijk zijn reactie. Ploeg heeft ook geen renner meer voor de laatste etappe. Na uitvallen van Pedersen was de Giro voor de ploeg afgelopen.
28 mei 2023
Hij reed een volstrekt anonieme Giro. Is de tank bij Bauke leeg of gaat hij ons later in het seizoen toch nog verrassen?
  Ik verwacht ergens nog wel iets... groeide toch wel iets in de ronde
  28 mei 2023
  Teleurstellend zeker, maar volstrekt anoniem slaat natuurlijk nergens op. Dan zit je niet zo vaak in de kopgroep (wat al een kunst is) en wordt je ook geen 4e in de daguitslag.
  28 mei 2023
  Het is nu al 2x eerder voorgekomen dat Mollema een bagger Giro reed en vervolgens een etappe pakte in de Tour.
ahhhhhhhhhhhhh fucking transfer!
28 mei 2023
Bauke is meestal positief, zeurt niet veel. Maar geeft zijn mening. Maar dat mag op di forum alleen JV ploeg doen
28 mei 2023
Gewoon het klassement vastzetten op de 1 na laatste dag bij zulke slotritten en de profs de kans geven hun plekje weg te geven aan een fan. Ik wil best 80 km met 35 km/h gemiddeld met de profs meepeddelen door Rome
28 mei 2023
Die transfer is in elk geval niet het grootste probleem voor hem deze Giro, wat haalde hij een ontzettend matig niveau deze 3 weken zeg.. En dat terwijl de vluchtersgroepjes de etappes bijkans cadeau kregen van de klassementsmannen.. Je zal maar tot je 40e door willen gaan hiermee.. (groot fan van Bauke overigens)
28 mei 2023
Tsja, je mag wel in één van de mooiste steden van de wereld nu je werk doen voor een grote groep fans Bauke. Probeer ervan te genieten zou ik zeggen, zo’n transfer hoort er nou eenmaal soms bij.
28 mei 2023
Die Ilan Mollema is toch altijd aan het klagen en... oh, wacht. Deze man mag blijkbaar wel een mening uiten.
  28 mei 2023
  Bij Mollema staat er wel een hele carrière met veel leuke positieve interviews tegenover. Al hoeft dit interview van mij ook niet, maar Ilan heeft gewoon vrijwel elk interview iets negatiefs te vertellen.
  28 mei 2023
  Hey wat leuk, weer een Calimero reactie.
  28 mei 2023
  Mollema is een held.
  28 mei 2023
  Mollema heeft gewoon gelijk, transfer gaat nergens over. Had de slotrit n huldiging lekker in Triëst gedaan ofzo. Ook leuk voor de Sloveense fans.
  28 mei 2023
  Inderdaad een echt zageventje is die mollema , met hem is het altijd wat en moest hij nu nog fatsoenlijk kunnen fietsen
  28 mei 2023
  Let op Sus... niet iedereen (vriendelijke schatting) herkent hier ook maar enige vorm van humor...

Reacties zijn gesloten.