Bauke Mollema: “Een goede test, maar het was aanhaken”

Bauke Mollema: “Een goede test, maar het was aanhaken”

foto: Cor Vos

vrijdag 21 februari 2020 om 08:53

Bauke Mollema finishte als negende in de eerste bergrit van de Volta ao Algarve. De renner van Trek-Segafredo spreekt van een goede test op de Alto da Fóia, maar de Nederlander bleek niet in staat om de versnelling van ritwinnaar Remco Evenepoel te volgen. “Het was aanhaken op de slotklim”, zo vertelde Mollema na afloop.

De 33-jarige klimmer bleek niet in staat om renners als Evenepoel, Maximilian Schachmann en Daniel Martin te volgen in de laatste oplopende meters. Mollema kwam als negende over de streep, op acht seconden van Evenepoel, in het wiel van zijn ploeggenoot Vincenzo Nibali. “Ik wilde een goede sprint rijden, maar ik kon alleen maar volgen.”

“De benen voelden ‘OK’ aan, maar ze waren niet super. Ik kwam in de finale net een beetje tekort. Ik had niks extra’s over. Toch was dit een goede eerste test. We gaan zien hoe ik me voel in de aankomende etappes”, aldus Mollema, die nu ook negende staat in het klassement en uitkijkt naar de etappe met aankomst op de Malhão en de individuele tijdrit in en rond Lagoa. 

Ploegleider Steven de Jongh is tevreden na de eerste echte test in de Volta ao Algarve. “We wisten niet wat we konden verwachten. We hadden goede hoop en Bauke en Vincenzo zaten er nog bij in de finale, maar ze missen na een trainingskamp nog een beetje koersritme. Ze hebben echter goed gereden en we hopen op verbetering in de komende etappes.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Wheely 21 februari 2020 om 09:07

Gelukkig is er altijd nog Mollema, heerlijke vent!

FrankyCerami 21 februari 2020 om 09:15

Mocht ie het baardje van Laurens Ten Dam overnemen?

VerstandOpNul 21 februari 2020 om 10:03

Ik las ‘aanharken’..

Limal 21 februari 2020 om 10:11

"Aanharken", dat is waarschijnlijk een synoniem van "mollemalen"? ;-)

Altijd heel sympathiek, Bauke, zowel in zijn interviews als vanwege die "eenzame fietser die kromgebogen over zijn stuur tegen de wind zichzelf een weg baant"-stijl.

ThorHushovd 21 februari 2020 om 11:01

Haha hoe lieflijk zijn de reacties toch ook altijd voor knuffelbeer Bauke. Ik sluit me er bij aan hoor, maar contrast over afkeur op sommige andere renners is wel erg groot. Maar goed, ieder z’n fan natuurlijk.

Ben wel benieuwd hoe de ‘afkeur’ binnen een peloton geldt. Ik denk dat ze daar vooral nagaan wie welke risico’s met zich meebrengen qua fieststijl (Mohoric, Zakarin) en daarop grotere afkeuring geven dan op de persoon; hoewel een ‘zak’ een ‘zak’ blijft natuurlijk en ook in het peloton weinig populariteit zal genieten.

xistnc 21 februari 2020 om 11:12
Quote:
zijn ploeggenoot Vincenzo Nibali

Oh, da’s waar ook. Ze hadden het gisteren op TV wel steeds over ‘Mollema en Nibali’, maar ik heb me geen moment gerealiseerd dat die nu ploegmaats zijn.

Headlines

Materiaalzone

Populair