Bauke Mollema derde in Tour du Var: “Onze tactiek werkte perfect”

zondag 21 februari 2021 om 19:47
Bauke Mollema derde in Tour du Var: “Onze tactiek werkte perfect”

foto: Cor Vos

Bauke Mollema won dan wel niet de Tour des Alpes-Maritimes et du Var, zijn dag kon niet beter eindigen. Ploeggenoot Gianluca Brambilla van Trek-Segafredo wist namelijk vanuit de kopgroep de slotetappe én het algemeen klassement te winnen in Zuid-Frankrijk. Mollema werd zelf derde in het eindklassement. “Onze tactiek werkte perfect”, zegt Mollema na afloop.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Mollema begon als nummer twee van het klassement aan de slotrit van de Tour du Var, met een seconde achterstand op leider Michael Woods (Israel Start-Up Nation). Maar daarachter waren de verschillen ook klein. “Ik verwachtte wel een gekke dag, zeker met dit parcours. Het ging de hele dag op en af, een echte bergetappe”, vertelt de kopman.

“We hadden geluk dat we Brambilla nog goed in het klassement hadden staan, net als Giulio Ciccone. Voor de start was onze tactiek om hen in de grote groepen mee te sturen, want dan hoefden we niet te achtervolgen”, zegt Mollema. “Dat werkte perfect, omdat hij niet hoefde te rijden in de kopgroep. Daardoor kon hij wachten op de Col de la Madone. Daarachter moest Israel Start-Up Nation al het werk doen. Dat was een perfecte situatie voor ons, en de best mogelijke uitkomst om deze week af te sluiten.”

‘Mooi om zo te beginnen aan het seizoen’
Uiteindelijk hield Brambilla in het klassement vijf seconden over op Woods en zes op Mollema. De Nederlandse klimmer, die de openingsrit won in de Tour du Var, kan terugkijken op een goede week. “Het is mooi om zo te beginnen aan het seizoen, met een podiumplek en een ritzege. De ploeg doet het ook goed. We hebben twee van de drie etappes gewonnen, de groene puntentrui en twee renners op het podium. Al met al een perfecte ronde voor ons. Hopelijk kunnen we zo doorgaan”, aldus Mollema.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

7 Reacties

Gilberto 21 februari 2021 om 22:19

Tuurlijk had zijn dag wel beter kennen eindigen, wat een onzin

0
52voor11achter 21 februari 2021 om 23:11

Ik denk dat Bauke heel goed zag dat die ene seconde inhalen moeilijk zou zijn en dat deze tactiek gewoon werkte met etappe en ronde winst.

0
Polleke 22 februari 2021 om 08:08

Het is goed uitgedraaid maar om het een uitgekiende taktiek te noemen is natuurlijk onzin… hij ging nb zelf keihard mee rijden waardoor Woods alsmaar dichter bij eindwinst kon komen…

0
Jean Dumas 22 februari 2021 om 09:03

Ze moesten ook die Groupama-jongens binnen schot houden, dus Bauke’s achtervolgingswerk was niet voor niets.

0
Polleke 22 februari 2021 om 10:19

Het was gewoon chaos en iedereen reed maar een slag in de ronde, niks mis mee, meer van dat…maar achteraf beweren dat het allemaal 1 groot plan was is natuurlijk gezever, zelfs Brambilla wist niet dat hij ook voor het klassement aan het rijden was…

0
zacht 22 februari 2021 om 12:35

En niet te vergeten het geniale idee om Woods te vertellen dat er nog een lokale ronde gereden moest worden, zodat die niet eerder achter Brambilla aan ging.

0
dynamo 22 februari 2021 om 13:03

dit komt me bekent voor :) ,denk niet woods de bel niet gehoord heeft :), maar respect voor bauke, was een sterk deelnemersveld

0

Headlines

Populair

Materiaalzone