Bauke Mollema: “Balen dat ik wiel Gallopin niet kon houden”

zondag 28 september 2014 om 20:06
Bauke Mollema

foto: Sirotti

Bauke Mollema moest vandaag op het WK in Ponferrada genoegen nemen met een achttiende plaats. De Nederlanders reden een anoniem WK, maar hij kwam wel als zevende boven op de slotklim. Uiteindelijk kon hij in de afdaling het wiel van Tony Gallopin niet houden, waardoor hij niet kon meesprinten om een medaille. “Dat was echt klote, maar ik kon die jongens echt niet meer volgen” vertelt Mollema na afloop aan WielerFlits.

Mollema sprak van een zware koers. “Ik ben nu helemaal kapot. De Polen en de Italianen hebben de koers echt hard gemaakt. Het was een slopende koers.” Op de slotklim zat de Groninger goed van voren, maar in de afdaling moest hij zes man laten gaan. “Erg spijtig,” vond Mollema, helemaal omdat hij op de top van de klim nog vlak achter Gallopin zat, die wel kon meesprinten voor een medaille. “Nu kwam ik tussen wal en schip te zitten. Uiteindelijk kom je dan weer in de grote groep terecht, waar allemaal mannen zitten die een veel betere sprint in de benen hebben dan ik. Dan weet je dat een medaille winnen onmogelijk is.”

Over winnaar Michal Kwiatkowski was Mollema vol lof. “Het is gewoon een super goede coureur. Het is voor mij geen verrassing dat hij hier wint,” stelt hij.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair