Bardet over Dauphiné: “Het parcours ligt me niet echt goed”

zondag 9 juni 2019 om 10:51
Bardet over Dauphiné: “Het parcours ligt me niet echt goed”

Romain Bardet (links) - foto: Cor Vos

Romain Bardet is altijd iemand om in de gaten te houden tijdens het Critérium du Dauphiné. De kopman van AG2R La Mondiale finishte vorig jaar nog op het podium, maar de Fransman weet niet of hij deze prestatie kan evenaren. “Het parcours ligt me dit jaar wat minder”, concludeert hij in gesprek met Le Dauphiné Libéré.

Bardet is er sinds 2014 onafgebroken bij in het Critérium du Dauphiné. Vijf jaar geleden finishte hij al knap als vijfde in het eindklassement, gevolgd door een zesde, tweede, zesde en derde plaats. Kortom: de 28-jarige klimmer is altijd op de afspraak. Het is echter de vraag hoe hoog Bardet dit jaar kan mikken.

“De organisatie heeft namelijk gekozen voor een minder zware route”, zo is de thuisfavoriet van mening. “De eerste etappes in de Auvergne kunnen explosief zijn, maar ik denk niet dat er verschillen zullen ontstaan tussen de klassementsrenners. Daarna volgt er een lange en vlakke tijdrit, die echt bepalend zal zijn voor de uitkomst.”

Ritwinst in de Alpen 
“De bergetappes zijn wel lastig, maar ook niet heel erg zwaar. Wellicht niet zwaar genoeg om de koers echt te doen ontploffen. Het is zeker geen ideaal parcours. Ik sta daarom ook met meer twijfels aan de start”, aldus Bardet. “Toch hoop ik in de Alpen een etappe te winnen, al beschouw ik de Dauphiné dit jaar meer als voorbereidingskoers.”

Bardet zal na het Critérium du Dauphiné ook nog aan de start staan van de gloednieuwe klimkoers Mont Ventoux Dénivelé Challenge. “Waarom? Omdat ik nog een echte klimwedstrijd wil afwerken voor de Tour”, doelt de renner op het ontbreken van monstercols in de Dauphiné.


Voorbeschouwing: Critérium du Dauphiné 2019

Dit artikel delen:

3 Reacties

Corné 't Glansarm 9 juni 2019 om 10:58

Die gaat er staan op de Mont Ventoux

koos1 9 juni 2019 om 11:45

Als je naar het voorlopige deelnemersveld van de Ventouxkoers kijkt is hij daar zeker favoriet, want erg sterk is dat deelnemersveld daar niet. Beste jammer dat niet meer (klim)renners na de Dauphine daar nog gaan rijden, want het kan een mooie koers worden.

Mystery Rider 9 juni 2019 om 13:35

Lees: ik ga niet in mijn kaarten laten kijken in aanloop naar de TDF :)

Headlines

Materiaalzone

Populair