Bahrain Merida rondt komst van Bauhaus en Sieberg af

Bahrain Merida rondt komst van Bauhaus en Sieberg af

foto: Sirotti

dinsdag 7 augustus 2018 om 18:55

Het hing al een tijdje in de lucht, maar sinds vandaag is het definitief. Phil Bauhaus en Marcel Sieberg zullen de komende twee seizoenen uitkomen voor Bahrain Merida, zo staat te lezen op de website van de ploeg. De twee Duitsers komen over van respectievelijk Sunweb en Lotto Soudal.

Teammanager Brent Copeland is in zijn nopjes met beide aanwinsten. Hij verwacht veel van de 24-jarige Bauhaus. “Phil is op dit moment een van de grootste sprintbeloften. We hebben hem het afgelopen jaar nadrukkelijk gevolgd, en we voelen dat hij in de toekomst zal verrassen als sprinter.”

De Zuid-Afrikaan is eveneens lovend over de twaalf jaar oudere Sieberg, die na acht seizoenen vertrekt bij Lotto Soudal. “Marcel heeft een schat aan ervaring, zowel op als naast de fiets. We rekenen op hem, vooral in de trein voor Bauhaus. Hij heeft met de beste renners ter wereld gewerkt, en is zelf een van de beste sprintaantrekkers”, aldus Copeland.

Sieberg: “Voelt als een nieuw begin”
Bauhaus reed de afgelopen twee seizoenen voor Sunweb. In dienst van de Duitse formatie won hij etappes in het Critérium du Dauphiné en de Abu Dhabi Tour. De afgelopen maanden sukkelt de sprinter echter met zijn gezondheid, waardoor hij al enkele maanden droog staat.

Sieberg won in zijn periode bij Lotto Soudal geen enkele profkoers, maar piloteerde landgenoot en boezemvriend André Greipel wel naar ontelbare overwinningen. “Het voelt als een nieuw begin”, zo beschrijft Sieberg zijn overstap.

Een kleine week geleden werd al bekend dat Greipel Lotto Soudal inruilt voor het ProContinentale Fortuneo-Samsic.

Dit artikel delen:

5 Reacties

KimJungPoels 7 augustus 2018 om 19:02

Ben benieuwd, een sprinter die veel te vaak niet aan sprinten toe komt bij een ploeg die zelden voor een sprint wil werken. Klinkt als een matige combi, maar ze mogen me verrassen.

0
Titaantje 7 augustus 2018 om 19:05

Het is een bont gezelschap bij Bahrain, maar ze bouwen toch wel een leuke ploeg uit. Als Bahaus de benen en vorm weer vindt, is het een prima sprinter. Ook voor het voorjaar is Sieberg een goede aanwinst, daar zal Colbrelli blij mee zijn. Al haalt Sieberg de diepe finale niet, het is wele en perfecte wegkapitein die de Vlaamse wegen kent en weet waar en wanneer je vooraan moet zijn.

0
Arema Pro Cycling Team 7 augustus 2018 om 19:12

Sunweb heeft met Kanter al prima vervanger voor Bauhaus.

0
vlek 7 augustus 2018 om 19:20

Sieberg is sowieso een waardevolle aanvulling wanneer ze meer werk willen maken van de sprints. Bauhaus heeft genoeg potentie, maar voorlopig lijkt het op het hoogste niveau wel voornamelijk op ereplaatsen te blijven steken. Ik ben benieuwd of hij nog stappen gaat zetten.

0
ChefSpijker 8 augustus 2018 om 00:07

KimJungPoels >>> Mwoah Bonifazio krijgt toch wel redelijke ondersteuning daar in de meeste rondes waar hij start. Vooral Mohoric heeft ‘m een paar keer goed afgezet dit jaar. Maar Bonifazio is zelf ook te vaak net-niet. Bauhaus wel iemand die het wellicht incidenteel kan afmaken net als Colbrelli.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone