Baansprinters strijden om laatste plek voor Tokio

woensdag 27 januari 2021 om 16:05
Baansprinters strijden om laatste plek voor Tokio

Roy van den Berg (l) tijdens het EK baan van 2019 - foto: Cor Vos

Roy van den Berg, Theo Bos en Nils van ’t Hoenderdaal nemen het donderdag in het Zwitserse Grenchen tegen elkaar op om de laatste olympische plek in de nationale sprintploeg. De snelste renner mag als starter op de teamsprint mee naar de Spelen in Tokio.

Van den Berg, Bos en Van ’t Hoenderdaal leven al enige tijd in volledige afzondering toe naar de bike-off, die donderdag vanaf 14.00 uur in het Velodrome Suisse van Grenchen wordt gehouden. Om te bepalen wie de laatste plaats in de sprintploeg naast Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Matthijs Büchli verdient, rijden de drie sprinters elk drie ronden, met pauzes van 35 minuten, vanuit een staande start. Wie de snelste tijd rijdt, krijgt de plek.

Bondcoach Hugo Haak verwacht dat de bike-off best spannend is, vertelde hij aan De Stentor. “Tuurlijk, dat voel je nu al. Het is heel belangrijk voor die mannen en de consequenties zijn groot. Maar het is aan de mannen zelf. Ik ben er alleen om de juiste setting te creëren en te faciliteren zodat ze optimaal kunnen presteren. De dag zelf moet goed in elkaar steken, daar ben ik voor. De groep was eerder nog groter, maar nu zijn we met de drie besten over.”

Van den Berg wordt gezien als de favoriet. “Ik ben met niemand anders bezig dan met mezelf. Dat is het enige waar ik invloed op heb. Ik voel me goed, sterk, misschien wel sterker dan ooit.” Van ’t Hoenderdaal jaagt echter maar wat graag op de startplaats. “Ik ga alles geven. We zullen zien, de beste moet winnen. Ik hoop dat ik dat ben.” Bos hoopt vooral op een heel goede dag. “Als Roy en Nils dan niet presteren zoals gedacht, kan ik verrassen.”

Lees ook: Theo Bos gaat zich omscholen voor laatste kans op Tokio
Lees ook: Startplek Roy van den Berg op de teamsprint is gewild: “Alleen maar mooi”

Dit artikel delen:

14 Reacties

Titaantje 27 januari 2021 om 16:43

Tsja, Theo geeft toch wel wat aan dat hij het van een slechte dag bij de andere 2 moet hebben. Voor de OS wil ik gewoon het sterkste trio zien. Dus doe mij maar 1 van de andere 2, bij voorkeur vd Berg.

Arie den Blanken 27 januari 2021 om 17:19

Ze doen hun best maar. Lachen als het helemaal niet doorgaat.

hartstikkebedankt 27 januari 2021 om 17:30

Lachen he, sporters die zich 20 jaar inzetten voor hun carrière en dan in hun carrièrepiek niet eens mogen strijden voor hun grote droom.

Lendilonus 27 januari 2021 om 17:35

Lachen man, je zou hier(een gouden medaille op de Spelen) maar je hele leven voor getraind hebben en dan gaat het opeens niet door. Dit is natuurlijk ook een heel interessant plekje want zolang je het niet verpest gaan Lavreysen en Hoogland je met gemak naar een gouden medaille en olympische titel rijden.

Kelder is de Man 27 januari 2021 om 18:14

Om te kotsen Arie. Ga er verder geen woorden aan vuil maken of moeite voor doen.

ponniebuik 27 januari 2021 om 18:32

Nuttig commentaar Arie, echt nuttig.

Waar lach jij nog meer om- behalve mijn reactie?

ponniebuik 27 januari 2021 om 18:32

Nuttig commentaar Arie, echt nuttig.

Waar lach jij nog meer om- behalve mijn reactie?

Marik 27 januari 2021 om 18:54

Ach mensen neem Arie toch niet zo serieus, de man staat bekend om zijn onbehouwen reacties.

Arie den Blanken 27 januari 2021 om 19:09

Er is niets mooier dan leedvermaak om in principe onbelangrijke dingen.

Pizzi 27 januari 2021 om 18:36

Ik vind die Roy van den Berg wel een mooie vent en verwacht dat hij de snelste gemiddelde tijd neer gaat zetten. De andere twee mannen zijn overigens ook klasbakken.

(O ja, én ik vind die Arie den Blanken een behoorlijke knuppel.)

TJ 27 januari 2021 om 22:44

Ik hoop toch op Theo Bos. Al hoor ik hem ook graag als commentator.

lauran 27 januari 2021 om 23:27

Van de Berg over één ronde duidelijk de favoriet. Enige nadeel is dat dit ook direct het enige onderdeel is waaraan hij mee kan doen. Op andere onderdelen lijkt hij me kansloos. Vraag me überhaupt af hoe belangrijk het is om de snelste starter te hebben. Mocht Bos de bike-off winnen, kan hij dan daarnaast ook uitkomen op bijvoorbeeld de keirin??

Pizzi 28 januari 2021 om 00:56

Voor de keirin zijn er 2 startplekken op de OS, denk ik. En dan heb je al Lavreysen (huidige wereldkampioen) en Büchli (voormalig wereldkampioen, 2e in Rio). En ook nog Hoogland.

Natuurlijk, Theo is ook voormalig wereldkampioen keirin, maar komt wel tekort tegen deze gasten. Geen schande en sowieso pet af voor het palmares van Bos.

Overigens is de starter uiteraard van belang, want Groot-Brittanië gaat natuurlijk weer keihard schroeien (want Olympische Spelen), dus dan heb je gewoon de beste starter nodig die er is.

Manfred Hagen 28 januari 2021 om 10:21

Uiteraard wordt dit gewonnen door de snelste starter ter wereld Roy.

Vertrouwen in mijn kameraad

Als snelle starter een zeer belangrijke rol op de team sprint.

Arie, pannenkoek!!

Headlines

Materiaalzone

Populair