‘Australische wedstrijden verplaatst naar WK-periode’
Krijgen we in september opnieuw spektakel op Willunga Hill? Foto: Cor Vos
donderdag 2 december 2021 om 16:14

‘Australische wedstrijden verplaatst naar WK-periode’

De organisatoren van de Tour Down Under en de Cadel Evans Great Ocean Road Race zijn nog op zoek naar een nieuwe datum, nadat beide Australische koersen eerder dit jaar geannuleerd werden. Nieuwe geruchten lijken te wijzen in de richting van de WK-periode.

“Ik hoor geruchten dat de Australische wedstrijden verplaatst zouden worden naar de periode van het wereldkampioenschap”, dat zegt Louis Cousaert aan La Dernière Heure. De organisator van de Eurométropole Tour moet mogelijk zelf ook op zoek naar een nieuwe plaats op de wielerkalender na geruchten over de verplaatsing van de Benelux Tour.

De traditionele Australische openers van het nieuwe wielerseizoen werden al twee jaar niet meer georganiseerd door de coronacrisis. Bij de annulatie van de wedstrijd in 2022 werd door de organisatoren al aangekondigd dat ze er alles aan zouden doen om alsnog een plekje op de wielerkalender te bemachtigen. Mogelijk sluiten andere wielerwedstrijden hier nog bij aan.

De wens van de organisatie komt mogelijk uit. Er doen namelijk geruchten de ronde dat de Australische koersen zouden doorgaan als voorbereiding op het wereldkampioenschap, dat van 18 tot 25 september plaatsvindt in het Australische Wollongong.

Omdat de renners dan geen last hebben van verre reizen en slecht weer lijkt deze periode een geschikte datum om de wedstrijden alsnog te organiseren, al is het nog afwachten of we effectief opvolgers krijgen voor Richie Porte en Dries Devenyns. Beide routiniers zijn de laatste winnaars van de Tour Down Under en de Cadel Evans Great Ocean Road Race.

 
10 Reacties
Sorteer op:
2 december 2021
dat zou goed nieuws zijn!
  2 december 2021
  Die van de Eurometropole vinden van niet ...
2 december 2021
Richie Porte wereldkampioen.
Dat zou niet onlogisch zijn natuurlijk. Dan heeft het toch nog wat nut dat een heel peloton die kant opvliegt
2 december 2021
Dat zou natuurlijk een uitstekende keuze zijn waardoor renners een blokje kunnen rijden en zich in de omstandigheden aldaar ook in koers kunnen voorbereiden op het WK
  2 december 2021
  Vergis je niet, Adelaide (waar de TDU wordt gehouden) en Wollongong (WK) liggen nog wel 1000 km uit elkaar. Da’s hetzelfde als je in Friesland gaan voorbereiden op een WK in Zwitserland. Nou ja, het is allicht beter dan in een ander continent.
2 december 2021
Eén ding is zeker, dan wordt er geen wappie wereldkampioen ;)
3 december 2021
Ze moeten die TDU gewoon in de Victoriaanse Alpen houden dit jaar. Dan halveer je de afstand tot Wollongong en je maakt er een veel mooiere etappe koers van. De omgeving van Bright is het mooiste fietsgebied in Australië.
  3 december 2021
  Ik roep al jaren om variatie mbt de TDU maar het is gewoon een speeltje van Adelaide die niet verder komen dan 5 x ‘straight through the flat snikheet sand fields’ en 1 x ‘final poef on Williehonga hill’. Net zo fantasie- en zielloos als de ‘Canadese’ koersen die je qua parcours in een veelvoud van naderbij gelegen Europese steden kunt organiseren.
  4 december 2021
  Zie wel eens foto's van Bright langskomen en dan met name onverhard. Mensen wat mooi!

Reacties zijn gesloten.