Australische bond maakt baanselectie bekend voor Tokio: geen Cameron Meyer

donderdag 19 maart 2020 om 15:26
Australische bond maakt baanselectie bekend voor Tokio: geen Cameron Meyer

Voor Cameron Mayer spat de Olympische droom uiteen - foto: Cor Vos (archief)

De Australische wielerbond heeft de namen van vijftien baanwielrenners op papier die in het Japanse Tokio in actie zullen komen tijdens de Olympische Spelen. Opvallend is het ontbreken van negenvoudig wereldkampioen Cameron Meyer, die nog nooit een Olympische medaille wist te behalen in zijn rijkgevulde carrière.

De 32-jarige Meyer – die zich in januari nog tot Australisch wegkampioen kroonde – is een van de beste baanwielrenners van zijn generatie. Zo werd hij liefst vijf keer wereldkampioen op de puntenkoers, terwijl hij ook ’s werelds beste was in de ploegkoers en in de ploegenachtervolging.

Zijn laatste wereldtitel dateert van het WK baanwielrennen van 2018 in Apeldoorn, maar de Australische wielerfederatie heeft besloten om andere renners een kans te geven de Olympische droom waar te maken. Matthew Glaetzer, Nathan Hart, Matthew Richardson, Kaarle McCulloch en Stephanie Morton zijn geselecteerd voor de sprintonderdelen.

Voor Glaetzer (27) is het straks zijn derde opeenvolgende Olympische Spelen, na eerdere optredens in Londen en Rio de Janeiro. De tweevoudig wereldkampioen werd vorig jaar behandeld aan schildklierkanker, maar Glaetzer is inmiddels weer volledig hersteld en in volle voorbereiding op de Spelen in Tokio.

De gevolgen van het coronavirus 
Ashlee Ankudinoff, Georgia Baker, Amy Cure, Annette Edmondson, Maeve Plouffe, Leigh Howard, Kelland O’Brien, Lucas Plapp, Alex Porter en Sam Welsford moeten dan weer voor succes zorgen op de duuronderdelen. Welsford, Howard, O’Brien en Porter zullen (normaliter) onder meer in actie komen tijdens de ploegenachtervolging.

De vijftien genoemde baanwielrenners bereiden zich in alle ernst voor op de Olympische Spelen, al het is maar de vraag of het sportevenement kan doorgaan nu het coronavirus de (sport)wereld in zijn greep heeft. “Het zijn onzekere tijden, maar we doen er alles aan om onze atleten klaar te stomen voor de Spelen”, klinkt het in een persbericht.

flag-au Australische baanselectie voor de Olympische Spelen in flag-jp Tokio

Sprintselectie 
Matthew Glaetzer
Nathan Hart
Matthew Richardson

Kaarle McCulloch
Stephanie Morton

Duurselectie 
Ashlee Ankudinoff
Georgia Baker
Amy Cure
Annette Edmondson
Maeve Plouffe

Leigh Howard
Kelland O’Brien
Lucas Plapp
Alex Porter
Sam Welsford

Dit artikel delen:

5 Reacties

Wielervolger 19 maart 2020 om 15:43

Die zijn er snel bij voor Tokio2021

vincenzo 19 maart 2020 om 15:47

Dat bedoel ik. Het gaat niet lang meer duren voordat helaas bekend wordt dat de OS in 2020 gecanceld worden – in navolging van het Eurovisie Songfestival.

LB108 19 maart 2020 om 16:57

Mooie vergelijking, songfestival en de OS

Franco Ballerini 19 maart 2020 om 18:19

Natuurlijk gaan de OS niet door. Of misschien met uitsluitend Japanse medaillewinnaars.

LuckyLuc 19 maart 2020 om 22:02

Uiteraard gaan de OS niet door, echt 100% zeker! In grote delen van de wereld gaat het Coronavirus nu pas echt beginnen. Zuid en Midden Amerika, Afrika, etc. En aan gezien het een mondiaal evenement is en er in die landen veel gebrekkigere voorzieningen zijn dan hier, gaat het daar nog vele malen langer een probleem worden zijn.

Headlines

Materiaalzone

Populair