Australisch wielerjaar wordt in december hervat

maandag 22 november 2021 om 18:01
Australisch wielerjaar wordt in december hervat

foto: Cor Vos

Het Australische wielerjaar wordt in december afgesloten. De National Road Series lag vanwege diverse lockdowns en reisbeperkingen vanwege het coronavirus maandenlang stil. Er werd in die periode ook nauwelijks competitief gekoerst.

Afgelopen mei was de Grafton to Inverell-race de laatste wedstrijd in de National Road Series. “Zes evenementen zijn uitgesteld of geannuleerd dit jaar en de renners hebben veel wedstrijden gemist. Maar 2022 lijkt een geweldig jaar te worden voor de National Road Series”, aldus Adam Power van de nationale wielerbond AusCycling.

De eerstvolgende koers die weer op het programma staat, is de Cycle Sunshine Coast van 17-19 december, midden in de Australische zomer. “Deze wedstrijd geeft de renners niet alleen een mooie afsluiting van 2021, maar het zorgt er ook voor dat er op hoog niveau gekoerst wordt in aanloop naar de nationale kampioenschappen in januari”, zegt Power. Die kampioenschappen zijn gepland tussen 12-16 januari.

Een week daarna staat het Santos Festival of Cycling (23-26 januari voor vrouwen, 26-29 januari voor mannen) op de kalender. Deze rittenkoers is voor het tweede jaar op rij de vervanger van de Tour Down Under.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Dantiest 22 november 2021 om 21:32

afgesloten of hervat? begrijp het niet goed?

0
Reiger 22 november 2021 om 21:40

Hervat, afgesloten en weer begonnen denk ik. Alle wedstrijden die afgelast werden worden in december verreden en daarna kunnen ze naadloos overgaan tot het nieuwe seizoen.

0
Alfons Haavers 22 november 2021 om 22:52

@Dantiest: kudos voor de nickname! :-)

0
Romāns Vainšteins 23 november 2021 om 07:41

Nu al 2 jaar zonder de kerosineverknallende, nagenoeg niets om het lijf hebbende koersen op een postzegel rond Adelaide en wat hangen in de urbane zones van Canadese grootsteden. Goede boodschap.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone