Attilio Viviani: “Ik wil op WorldTour-niveau blijven koersen”

woensdag 5 januari 2022 om 10:52
Attilio Viviani: “Ik wil op WorldTour-niveau blijven koersen”

foto: Cor Vos

Attilio Viviani zit momenteel zonder ploeg. Het jongere broertje van Elia Viviani zag zijn contract bij Cofidis niet verlengd worden, maar hoopt nog altijd elders onderdak te vinden voor 2022. “Ik heb gepraat met enkele teams, maar er is nog niets concreets”, laat de Italiaan in een interview met SpazioCiclismo weten.

INEOS Grenadiers, de ploeg waar zijn broer Elia volgend seizoen rijdt, is niet één van de teams geweest waar Attilio mee gesproken heeft, nadat hij in december te horen kreeg dat hij na twee seizoenen moest vertrekken bij Cofidis. “INEOS heeft al 31 renners. Dat is dus nooit een optie geweest. Als ze nog een helpende hand nodig zouden hebben, zou ik er direct heen gaan, maar ze zitten al vol”, reageert hij op de vraag of hij zijn broer niet zou kunnen volgen naar de Britse formatie.

Het is niet alleen het beperkte aantal plekken per ploeg, maar ook het wegvallen van hele teams, dat Viviani zijn kansen doen zien slinken. “Aangezien Qhubeka weinig jonge renners en sprinters had, was dat wellicht interessant geweest. Maar zij stoppen, net als Vini Zabù en Delko. Veel renners vallen zodoende buiten de boot”, zegt hij teleurgesteld.

Ondanks de moeilijkheden die Viviani momenteel ondervindt, houdt hij vertrouwen in zijn eigen capaciteiten. “Ik ben klaar om sprintkopman te zijn. Dit jaar heb ik daartoe minder de kans gekregen dan vorig jaar. En met sprints is het zo dat hoe vaker je het doet, hoe beter het gaat. Vervolgens leidt dat weer tot meer kansen. Maar afgelopen jaar ben ik meer bezig geweest met anderen helpen dan zelf resultaten behalen. Dat ik nu minder resultaten voor kan leggen, maakt het moeilijk om ergens een plekje te krijgen”, verklaart hij.

Hoewel hij niets bij voorbaat uitsluit, denkt de 25-jarige voorlopig nog niet aan een terugkeer naar het Continental-niveau. “Ik heb het gevoel dat ik twee goede jaren heb gehad, waarin ik heb gereden tegen renners van het hoogste niveau. Het is een wereldje waar ik gelijk van hield en waar ik wil blijven rijden om het uiterste uit mezelf te halen. Ik wil op WorldTour-niveau blijven koersen.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Ab Normaal 5 januari 2022 om 10:56

Hahaha, sprintkopman….
Ik zou blij zijn, als ik hem was, als hij überhaupt een ploeg kan vinden.
Heeft absoluut niets gepresteerd wat sprintkopman rechtvaardigt.

thomasjaarsma 5 januari 2022 om 11:07

Heb je het stukje wel gelezen? Hij zegt duidelijk dat hij de kansen niet heeft gekregen doordat die telkens moest knechten.

Ab Normaal 5 januari 2022 om 11:59

Iedereen krijgt altijd wel een kans. Je kopman die uitvalt of niet de benen heeft, eventueel in een heel klein rondje. Kijk zijn uitslagen er maar eens op na. Op een rondje in Gabon na, helemaal niets.

Dan kun je wel als excuus aandragen dat je geen kans krijgt maar dat is te makkelijk.
Als je goed genoeg bent krijg je vanzelf kansen.

Posterix 5 januari 2022 om 11:09

De zelfde achternaam als je broer(tje) is nog geen garantie voor succes.
Het schort hem in ieder geval niet aan zelfvertrouwen, ehhh… ik bedoel zelfoverschatting, nee daar ken ik hem niet goed genoeg voor… toch maar zelfvertrouwen.

Gangmaker 5 januari 2022 om 11:14

Als je voor jezelf de lat te hoog legt. Natuurlijk is Pro Tour best betaald en meeste aanzien, maar als het daar niet meer lukt en pro continentaal ook niet kan je het toch beter terug in een continentale ploeg terug proberen, daar zijn ook goede ploegen met een mooi programma tussen.

Scott Sunderland 5 januari 2022 om 11:46

Logisch dat hij dat wil, maar de realiteit is dat hij met lege handen staat, net als Pozzovivo, Drucker, Henao, Minali, Clarke, Burghardt, Howes etc. Er vallen elk jaar jongens definitief af. Hij is er waarschijnlijk één van.

Magician 5 januari 2022 om 12:44

Nou is het wel zo dat veel van die gasten al dik de 30 zijn gepasseerd, deze jongen is pas 25. Een paar jaar geleden vonden we dat een heel normale leeftijd voor een renner om door te breken, niet om al af te schrijven.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair