Alerte Almeida behoudt roze trui: “Een speciaal gevoel”

Alerte Almeida behoudt roze trui: “Een speciaal gevoel”

foto: Cor Vos

Voor João Almeida was het een bijzondere dag. De jonge Portugees mocht vandaag voor de eerste keer in zijn carrière in de roze trui rondfietsen en wist onderweg nog twee belangrijke bonificatieseconden te sprokkelen. “Het is erg speciaal om de trui te dragen.”

De beloftevolle renner van Deceuninck-Quick-Step moest op weg naar Villafranca Tirrena nog flink aan de bak, aangezien er onderweg nog een tussensprint lag. Vroege vluchter Simon Pellaud kwam als eerste door en veroverde drie bonificatieseconden, Almeida en Jonathan Caicedo vochten nog een verbeten duel uit om de resterende seconden.

Almeida bleek uiteindelijk sneller dan zijn Ecuadoraanse tegenstrever, veroverde twee bonificatieseconden en heeft nu twee tellen voorsprong in het algemeen klassement. “Ik kan soms een snelle sprint rijden, zeker in een klein groepje, maar het is lastig als ik moet strijden tegen de pure sprinters.”

“Het dragen van de roze trui is iets heel speciaals. We mogen er nog een extra dag van genieten”, zo eindigt Almeida. Morgen staat er een zeer pittige etappe op het programma over zeer geaccidenteerd terrein. In de finale krijgen de renners een beklimming van ruim twintig kilometer (aan ongeveer 6%) voor de wielen geschoven.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Kelder is de Man 6 oktober 2020 om 18:40

Ken ‘m niet zo. Dacht bij het lezen van de kop heel even dat Alerte zijn voornaam was. Iig niet de mijne.

Westfalen 6 oktober 2020 om 19:40

Nog maar net 22. Nog een paar stappen zetten en hij doet mee voor het podium in een grote ronde.

RainbowJersey 6 oktober 2020 om 22:00

Op basis van wat? Een super start van zijn Giro hoor, maar we zijn pas vier dagen onderweg.

fietsvriend 6 oktober 2020 om 22:59

Een podiumkandidaat verspeelt geen energie aan 2s boni bij een tussensprint. Is ook niet erg, zijn tijd komt nog wel.

Westfalen 6 oktober 2020 om 23:26

@RainbowJersey Vanwege zijn jonge leeftijd en hij is een goed tijdrijder. Reed vorige jaar nog voornamelijk beloftekoersen, dus nog flink wat groeimarge.

boenk 6 oktober 2020 om 23:28

Hij was heel goed in Algarve, Burgos en Tour de l’Ain, dus gezien zijn leeftijd en het feit dat hij een tijdrit kan rijden, kan je wel afleiden dat hij potentieel heeft.

Headlines

Materiaalzone

Populair