Arnaud Démare: “Er zijn meerdere sprintkansen in de Ronde van Valencia”

dinsdag 13 april 2021 om 10:33
Arnaud Démare: “Er zijn meerdere sprintkansen in de Ronde van Valencia”

foto: Cor Vos

Arnaud Démare is een van de grote namen aan het vertrek van de Ronde van Valencia (14-18 april). De Franse kampioen hoopt zoveel mogelijk etappes te winnen, maar zal het wel moeten opnemen tegen onder meer Caleb Ewan.

Démare, die eerder deze maand zijn eerste seizoenszege wist te boeken met La Roue Tourangelle, krijgt een flinke sprinttrein mee. Renners als Miles Scotson, Nederlander Ramon Sinkeldam en Jacopo Guarnieri moeten de Fransman naar ritwinst zien te piloteren. “Ik ben blij dat ik in Valencia kan koersen”, aldus Démare.

“Er zijn meerdere sprintkansen en de vorm is goed. Ik kan rekenen op mijn sprinttrein en ik hoop met een goed resultaat thuis te komen. De Ronde van Valencia is ook meteen de laatste wedstrijd van mijn voorseizoen.” Groupama-FDJ rekent in de individuele tijdrit op Stefan Küng. De Zwitser is wellicht ook in staat om een goed klassement te rijden.

De 72e editie van de Ronde van Valencia zou eigenlijk plaatsvinden in februari, maar door de coronapandemie werd de wedstrijd uitgesteld en vervolgens verplaatst naar april. Aankomende woensdag beginnen de renners in Elche aan de vijfdaagse rittenkoers. De etappes van vrijdag en zaterdag zijn cruciaal voor de klassementsrenners.

Selectie flag-fr Groupama-FDJ voor Ronde van Valencia (14-18 april)
flag-ch Alexandre Balmer
flag-fr Arnaud Démare
flag-it Jacopo Guarnieri
flag-ch Stefan Küng
flag-fr Antoine Raugel
flag-au Miles Scotson
flag-nl Ramon Sinkeldam

Dit artikel delen:

2 Reacties

Jean Dumas 13 april 2021 om 10:52

Valencia heeft de plek van de Vierdaagse van Duinkerken op de agenda overgenomen, en is tegelijkertijd een inhaalkoers voor de Spanjaarden. Aardig deelnemersveld dus.

MatteoDeBoniseconden 13 april 2021 om 13:09

Ik ben altijd benieuwd geweest als het accent aigu ook op de laatste ‘e’ van ‘Démare’ zou staan of hij dan ipv een sprinter een meer aanvalslustigere puncheur was geweest.

Of werkt het zo niet?

Headlines

Materiaalzone

Populair