Arnaud De Lie sluit imposant debuutseizoen af met gekneusde pols
foto: Cor Vos
maandag 10 oktober 2022 om 10:47

Arnaud De Lie sluit imposant debuutseizoen af met gekneusde pols

Arnaud De Lie heeft zijn imposante eerste profseizoen afgesloten met een valpartij. In Parijs-Tours ging de talentvolle Belg van Lotto Soudal onderuit, waarna hij moest opgeven. Uit onderzoek is gebleken dat hij geen breuken heeft opgelopen bij zijn crash.

Lotto Soudal laat weten dat de 20-jarige De Lie wel veel schaafwonden heeft over zijn hele lichaam. “Ook heeft hij een kneuzing in zijn pols. Daarom zal hij nu wat rust nemen. Tot volgend seizoen”, aldus de Belgische ploeg die waarschijnlijk gaat degraderen uit de WorldTour.

De Lie kende een geweldig eerste jaar als prof. Hij won liefst negen keer en stapelde de ereplaatsen op elkaar. Sinds begin augustus reed de sprinter negen keer in de top-10 en won hij de Schaal Sels en de Egmont Cycling Classic. Niet veel renners scoorden dit seizoen meer UCI-punten dan De Lie, maar de kans is groot dat Lotto Soudal desondanks gaat degraderen.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
10 oktober 2022 12:54
Ah, ik dacht van t vele juichen
10 oktober 2022 19:26
Lotto blijft hoe dan ook één van de kneusjes van de Worldtour.
Je kan je afvragen of De Lie stiekem toch niet liever naar Australië was afgereisd, op jacht naar eremetaal bij de U23…
10 oktober 2022 10:50
Bij het voetbal hebben ze doorgaans clausules in het contract dat een speler transfervrij wordt als zijn club degradeert. Benieuwd of dat inmiddels ook al in het wielrennen is doorgesijpeld.
    10 oktober 2022 10:55
    Kans is groot maar dan nog zie ik niet in waarom De Lie zou willen vertrekken. Ik geloof niet dat er één wedstrijd is die hij zou willen rijden waarvoor Lotto-medeklinkersdoorelkaargegooid niet zal worden uitgenodigd, zelfs al zouden ze na volgend seizoen naast de vaste wildcard grijpen. Dan nog kan hij nog steeds na volgend seizoen opnieuw evalueren.
    10 oktober 2022 11:01
    @Cochise
    Duimpje alleen al voor: Lotto-medeklinkersdoorelkaargegooid maar de rest van de post snijdt ook hout.
    10 oktober 2022 12:22
    @aplus Ja, zie bijvoorbeeld https://www.gva.be/cnt/dmf20220930_97623011

    Maar ook https://www.wielerflits.nl/nieuws/ewan-blijft-lotto-soudal-trouw-in-geval-van-degradatie-zeker-van-plan-te-blijven/
    10 oktober 2022 14:22
    Die poen komt sowieso wel.
    Om de zoveel weken op een vliegtuig naar de Emiraten hangen...
    daar heeft Arnaud helemaal geen zin in.
    Die wil gewoon bij z'n beesten zijn.

Reacties zijn gesloten.